Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично ще запознае президента на ...

PromoMall.bg
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично ще запознае президента на

Борисов пред майката на Пендиков: Ще запознаем Европа и Вебер с трагедията в Охрид

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов персонално ще запознае президента на Европейската национална партия Манфред Вебер с пребития македонски българин Християн Пендиков в Охрид, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Борисов се срещна с майката на Пендиков в централата на ГЕРБ. Той акцентира, че тази среща би трябвало да послужи като ясно обръщение към македонските управляващи.

„ Осъждаме експанзията против Християн Пендиков. Ще беседвам с водача на ЕНП Манфред Вебер. Ще настояваме на европейско равнище да се осъди побоят над него “, сподели Борисов.

Той прикани македонските управляващи – министър председател, министрите на вътрешните и външните работи – да създадат всичко допустимо, с цел да бъдат арестувани и осъдени отговорните за побоя. „ Само по този начин РСМ ще потвърди, че е правова страна “ , акцентира Борисов.

Той подсети, че България най-вече е пособия на РСМ, само че в Скопие би трябвало да внимават „ да не разлютят българите “. „ Най-страшното на Балканите е да се лютят българите. Ние всичко сме създали за РСМ. Винаги са имали цялостната ни поддръжка. Затова ги приканвам, отново споделям - осъдете нападателите “, сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че сходни дейности, като това нахлуване и бездействието за неговото наказване, са неприемливи.

„ Нашият яд не е безопасен. Нашата любов и обич към вас е голяма като страна, само че и гневът ни е тежък. РСМ ще го изпита, в случай че управляващите бързо не си свършат работата и не санкционират отговорните “, обърна се Борисов към Скопие.

Майката на Християн - Габриела Димкова, благодари за всичко, което направи българската страна, лекарите и поддръжката от страна на Борисов. Тя пожела в никакъв случай повече в РСМ да няма сходни произшествия. Всеки би трябвало да има право да показва своята етническа принадлежност, сподели Габриела Димкова. /БГНЕС
Категории:Тагове:

Източник: bgnes.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg