Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента
Коментари Харесай

Борисов: Ротация няма да има. Петков: Оставката е възможен резултат

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява в коридорите на Народното събрание напрежението във властта.

„ Нямам никакво съображение да приказвам от името на държавното управление, мога да приказвам единствено от името на парламентарната си група. Целият либерален свят оказва помощ на Украйна, който с каквото може “, уточни Борисов, разяснявайки думите на Румен Радев от тази заран, че държавното управление тласка България към войната в Украйна. И добави, че всички демократични страни в света подкрепят Украйна с оръжия.

„ Разликата сред индустриалната, комерсиална цена и доставката е два пъти. Някой от самото начало изнася оръжие, а в това време някои комисионери лапат от 40 до 100% облаги “, съобщи Борисов.

Коментира, че се е срещнал с Лена Бориславова, като по думите му е схванал същинските планове на Политическа партия – „ да ръководят страната еднолично, както Народното събрание, законодателната власт, регулаторните органи. С 36 депутата всичко, което може да се командва.

„ Те сега вършат това, което споделят в записа – поголовни смени в организациите и министерствата. Сега желаят и регулаторите. Седем дни им било малко времето, приказвах с Христо Иванов “, продължи той. И призна, че нощес е помолил да му се извади записът от съвещанието на Политическа партия.

Според Борисов ПП-ДБ  назначават на всички места своите хора и макар, че нямат политическо семейство, оферират еврокомисар.

„ Те желаят всичко “, отсече Борисов.

„ Споразумение няма. Вчера ясно споделих, Христо Иванов същото го оферираше. Те вършат всичко, което Делян Добрев предупреждаваше и желаят да командват и парламентарната ни група. Видяха, че са в изолираност, че другите партии не ги желаят. Денков също твърдеше, че ще работи с всички партии, в този момент, когато нямат поддръжка, а ние намерим, внезапно става плаващо болшинство “, съобщи водачът на ГЕРБ.

„ Разправяме се единствено за постове, кой да стане началник на ДАНС – техният народен представител Петър Петров “, призна той.

ГЕРБ са за оставането на поста на Димитър Радев, до момента в който по думите му Политическа партия имат други оферти.

„ Аз няма да смъква държавното управление. Категорично го споделям. С всички дейности до момента сме го потвърдили “, съобщи Борисов и добави: „ Не си представям денят, в който ще се смени министър председателят “.

„ Нали никой от вас не се съмнява, че ротация няма да има “, съобщи той.

След изявлението на Борисов
Кирил Петков разгласи, че ПП–ДБ няма да влязат в пленарната зала,
тъй като нещата, които се случват в последните дни са неприемливи.

Няма по какъв начин да дадем контролите на страната в ръцете на това болшинство без да обсъждаме. Българската страна не заслужава в идващите 5 години да има регулатори, които са същите отпреди “, добави Петков.

“Процедурите по желание на шефовете на Сметна палата Българска народна банка и НЗОК бяха вкарани в комисия. Тук имаше нарушаване от първичната спогодба, че всички регулатори ще бъдат обсъждани деликатно от ГЕРБ и ПП-ДЖ, тъй че да има единствено претенденти с безупречна известност.

Тази сделка бе разрушена ”, сподели още Петков. “Ако някой си мисли, че до момента в който имаме държавно управление, което е доста значимо за България, регулаторите с мандат от 5 години ще бъдат заменени с болшинство от ГЕРБ, Възраждане и Движение за права и свободи доста се лъжат. Няма да дадем тези регулатори ”, акцентира още съпредседателят на Политическа партия.

“Днес цялата ни парламентарна група отива на заседание да вземем решение какво вършим в случай че този вид нарушение на договореностите не престават. Даването на оставка е потенциално вероятен резултат ”, сподели още Петков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР