Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти протеста на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти протеста на
Коментари Харесай

Борисов получил обаждане от баба: Айде бе, кажи го тоя кандидат за кмет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява пред публицисти митинга на земеделците и тематиката с претендента на ГЕРБ за кмет на София.

Борисов съобщи, че е имало над 20 номинации за претенденти за кметове на София, предава 24 часа.

“Вчера една баба ми се обади и сподели “Айде бе кажи го тоя претендент за кмет “, ГЕРБ е демократична партия, в нея има заседание, имам над 20 номинации за претендент за кмет на София. Изчакайте няколко дни, ще ви събера в централата и ще го разглася ”, сподели Борисов.

“Първо желая да поздравя държавното управление, зърнопроизводителите и всички браншове, които имат протестна подготвеност. Това, което от ден първи ги апелирам - да седнат и да договарят. Вчера го направиха, през днешния ден няма тапи в София и се надявам, в случай че тук нещо в Народно събрание би трябвало да се свърши да го решим, само че Министерски съвет да докара до дъно договарянията ”, съобщи Борисов.

“Аз имам вяра на Денков, на министрите, които са били там на договаряния, каквото е належащо ще подпишат, договорят и каквото е належащо в Народно събрание ще се свърши. Вчера приказвах в 22:00 ч. след договарянията с Денков, да каже какво желае от мен и всичко съм приключил ”, сподели още Борисов. Запозна ме по какъв начин вървят договарянията, имат цялостната ни поддръжка като парламентарна група в случай че трябват законодателни промени ”, добави той.

Относно кабинета Бойко Борисов съобщи следното: “Може да го назоваваме, сглобка, некоалиция. Нито аз съм в коалиция с ПП-ДБ, нито с Движение за права и свободи, само че след петте избора се събрахме и взехме решение, че във втория мандат с министър председател Денков, с техни министри плюс Мария Габриел, Петков ги смяташе с 10 наши министри, те да ръководят. Само че с толкоз малко депутати не могат да се създадат никакви промени. Затова към тази некоалиция се прибавиха и Движение за права и свободи, с цел да създадем конституционните промени, там където е належащо да имаме по-голямо болшинство. Ако в тази враждебна конюнктура към ПП-ДБ от страна на Има Такъв Народ, Възраждане и Българска социалистическа партия, се прибави и Движение за права и свободи аз мисля, че доста мъчно ще бъде за всички в този парламент. Затова взехме решение да работим по този метод. Щом не желаят да го назовават с димите, които са възприети от вас в продължение на 30 години народна власт, дано да ги назоваваме с нови думи. Българският език е богат ”, добави водачът на ГЕРБ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР