Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти протеста на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти протеста на
Коментари Харесай

Борисов получил обаждане от баба: Айде бе, кажи го тоя кандидат за кмет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява пред публицисти митинга на земеделците и тематиката с претендента на ГЕРБ за кмет на София.

Борисов съобщи, че е имало над 20 номинации за претенденти за кметове на София, предава

“Вчера една баба ми се обади и сподели “Айде бе кажи го тоя претендент за кмет “, ГЕРБ е демократична партия, в нея има заседание, имам над 20 номинации за претендент за кмет на София. Изчакайте няколко дни, ще ви събера в централата и ще го разглася ”, сподели Борисов. 

“Първо желая да поздравя държавното управление , зърнопроизводителите и всички браншове, които имат протестна подготвеност. Това, което от ден първи ги апелирам - да седнат и да договарят. Вчера го направиха, през днешния ден няма тапи в София и се надявам, в случай че тук нещо в Народно събрание би трябвало да се свърши да го решим, само че Министерски съвет да докара до дъно договарянията ”, съобщи Борисов.

“Аз имам вяра на Денков, на министрите , които са били там на договаряния, каквото е належащо ще подпишат, договорят и каквото е належащо в Народно събрание ще се свърши. Вчера приказвах в 22:00 ч. след договарянията с Денков, да каже какво желае от мен и всичко съм приключил ”, сподели още Борисов. Запозна ме по какъв начин вървят договарянията, имат цялостната ни поддръжка като парламентарна група в случай че трябват законодателни промени ”, добави той.

Относно кабинета Бойко Борисов съобщи следното: “Може да го назоваваме, сглобка, некоалиция. Нито аз съм в коалиция с ПП-ДБ, нито с Движение за права и свободи, само че след петте избора се събрахме и взехме решение, че във втория мандат с министър председател Денков, с техни министри плюс Мария Габриел, Петков ги смяташе с 10 наши министри, те да ръководят. Само че с толкоз малко депутати не могат да се създадат никакви промени. Затова към тази некоалиция се прибавиха и Движение за права и свободи, с цел да създадем конституционните промени, там където е належащо да имаме по-голямо болшинство. Ако в тази враждебна конюнктура към ПП-ДБ от страна на Има Такъв Народ, Възраждане и Българска социалистическа партия, се прибави и Движение за права и свободи аз мисля, че доста мъчно ще бъде за всички в този парламент. Затова взехме решение да работим по този метод. Щом не желаят да го назовават с димите, които са възприети от вас в продължение на 30 години народна власт, дано да ги назоваваме с нови думи. Българският език е богат ”, добави водачът на ГЕРБ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР