Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази мнение, че при сегашната

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази мнение, че при сегашната
Коментари Харесай

Борисов пита управляващите защо се вдига цената на тока, прогнозира: Еврозона няма да има


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази мнение, че при сегашната инфлация страната ни няма късмет да бъде призната в еврозоната.

Бившият министър председател разяснява тематиката на среща с младежката организация на партията в Старозагорските минерални бани.

Борисов подлага на критика ограниченията на ръководещите против рецесията, както и предстоящото нарастване на цените на тока.

Той съобщи, че проект за приемането на еврото на държавното управление действително няма, тъй като страната ни към този момент не покрива критериите:

"При такава 20-процентна инфлация, при тези обществени финанси, при подобен финансов министър - еврозона, мога да се обзаложа с всеки един от вас, няма да има ", разяснява някогашният министър председател.

Той предизвести, че в случай че държавното управление продължава по този начин да харчи, ще стартира и наказателна процедура против България:

"Това значи свръхдефицит, това значи жълт картон, наказателна процедура против България. А те, като ги виждам, тъкмо противоположното вършат - актуализацията на бюджета не включва понижаване на недостига, а увеличение на обществените разноски с % ".

Бойко Борисов разкритикува ограниченията за обезщетения на скъпите горива като неработещи и не са ориентирани към действително нуждаещите се. Коментира и цената на тока, като по думите му тя не би трябвало да се подвига:

"Въглищата нали са си български, ваши са си. Е, за какво вдигате цената на тока? В "Козлодуй " реакторите чии са – български. Сменено ли е нуклеарното гориво – заменено е. Платено ли е – платено. Защо вдигате цената на тока, какво ви пречи Украйна, войната? "

Борисов предвижда още, че нова вълна на ковид може да връхлети Европа наесен и предизвести ръководещите да са подготвени за дейности:

"Октомври-ноември ще връхлети отново пандемия. Щом Китай е затворен, цялостен локдаун през лятото, мислете за зимата ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР