Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на Продължаваме промяната“

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на Продължаваме промяната“
Коментари Харесай

Делата са прекратени: Борисов и Петков вече няма да се съдят за

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков са поискали преустановяване на делата, които водят един против различен. Това заяви вестник " Сега " след инспекция в съда.

Във Ваше лице имаме същински огромни другари, е споделил украинският президент

А инспекция на bTV сподели, че двамата са се разбрали да отдръпват исковете си още през декември.

Напрежението сред двамата някогашни министър председатели ескалира с ареста на Борисов през март 2022 година В спиралата от предварителни избори, политически съперници тогава си размениха искове за клюка.

Първо Петков подаде тъжба поради изказвания на Борисов, че е купувал газ на повишени цени през медиатори. Борисов пък се обърна към Темида поради изявление на Петков, в което твърди, че е за пандиза.

Жалбата е поради изказвания на водача на ГЕРБ към доставките на газ

В последна сметка съдът дефинира ареста на Борисов за противозаконен . Година и половина по-късно – на 18 декември, бранителят на Бойко Борисов декларира в съда: „ Правим изказване за отвод от желае. Страните са се уговорили да прекратят всички каузи, които се водят посред им “. А през вчерашния ден юристът на Петков разгласи също в съда: „ Поддържам молбата за отдръпване на тъжбата и от цивилен иск и апелирам, да прекратите производството “.

Снимка: btvnovinite.bg

Официален коментар от Борисов и Петков, както и от техните юристи през днешния ден не получихме. Пред bTV от централата на Политическа партия обясниха, че повода за решението на двамата водачи е желанието им да не дават мотив за спомагателни разтърсвания в ръководството на страната.

Това ме тормози най-вече – с какви хора си имаме работа, сподели той

И до момента в който делата на равнище водачи са прекъснати, то не престават тези на Борисов против Бойко Рашков от Политическа партия и на Делян Добрев от ГЕРБ против Асен Василев от Политическа партия.

Снимка: btvnovinite.bg

А преди няколко дни водачът на „ ИТН “ (ИТН) Слави Трифонов осъди за 50 000 лева Кирил Петков, тъй като го назова „ мафиот “, откакто министрите и депутатите от Има Такъв Народ напуснаха ръководството по времето на кабинета „ Петков “. Решението на съда не е дефинитивно.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР