Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е най-желаният премиер за България.

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е най-желаният премиер за България.
Коментари Харесай

Анкета: Бойко Борисов най-желан за премиер, Красен Кралев - за министър на спорта, а Делян Добрев печели в две министерства

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е най-желаният министър председател за България. Това сочи анкета, направена от „ “, която се организира 10 дни, като в нея са дали своят вот 22 хиляди души. В допитването са включени 150 имена на политици и специалисти, взели участие в разнообразни държавни управления през годините.  

От допитването ясно проличава, че най-предпочитания министър председател е Борисов, който води с 68,6% пред втория Кирил Петков с 19,1%, а на трето място се подрежда Гълъб Донев.

Анкетата демонстрира безусловно утвърждение за поста министър на спорта от Красен Кралев - с внушителните 75,8%, като след него се подреждат Весела Лечева и Евгения Раданова.

Рекордьор в анкетата е и Делян Добрев, който е номиниран от интервюираните да оглави две министерства, това на стопанската система и на енергетиката, като за второто води със 72.2%.

За поста финансов министър най-вече гласове е събрал Владислав Горанов. За това на външните работи - Екатерина Захариева, а на образованието - проф. Даниел Вълчев. Вежди Рашидов пък е най-желаният министър на културата, на опазването на здравето - проф. Костадин Ангелов, като след него се подреждат ген. проф. Венцислав Мутафчийски и проф. Николай Габровски. Деница Сачева е най-желаният министър на обществената политика, а Росен Желязков за превоза. Най-висок % утвърждение за районното министерство печели Николай Нанков, европолитиките се водят от Томислав Дончев.

Интересен подробност в анкетата е, че служебните министри на Румен Радев от актуалното му служебно държавно управление също са задоволително разпознаваеми. Така да вземем за пример за министър на нововъведенията най-вече гласове е събрал Александър Пулев със 75, 1%, а след него едвам с 25 на 100 е Даниел Лорер. За електронното ръководство най-предпочитан е сегашният министър Георги Тодоров, като след него е Божидар Божанов.

Най-желан министър на земеделието е Десислава Атанасова. Най-много гласове в анкетата за министър на околната среда и водите е събрал Емил Димитров-Ревизоро с над 56%.  

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР