Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е доволен от резултата от

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е доволен от резултата от
Коментари Харесай

Борисов: Носеха ми ковчега, но се радвам, че сме живи

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е удовлетворен от резултата от изборите в изискванията на " репресиите " от страна на президента Румен Радев.

" Промяната на косата не значи смяна, по-скоро замяна. Този парламент ще е по-скучен, тъй като няма съществени представители. Обещах си да не приказвам това, само че въпреки всичко ми носиха ковчега и не мога да не се развеселявам, че в този момент отново ще са на площада. Дето се вика, по този начин е решил народът ", сподели Борисов на брифинг в изборната нощ във връзка неприятните резултати на част от протестните партии.

Той се оплака от репресии в месеците преди изборите.

" Радваме се, че след тази упражнена принуда към нас, имаме подобен резултат и че ни оставиха живи ", сподели Борисов.

Колегата му Тома Биков добави, че партията се е явила на изборите против вътрешния министър Бойко Рашков, който в последните месеци започва поредност от акции, изобличаващи ръководството на ГЕРБ.

" Ние се явихме на избори против Бойко Рашков, а не против " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Срещу целия уред на страната. Рашков действаше като министър на пропагандата, а не вътрешните работи. Г-н Румен Радев се е самозабравил ", заключи обстановката Биков.

" Тези избори ще влязат в историята с това по какъв начин една жена бяга от полицията и яде бюлетина ", разяснява още Борисов, който счита, че организацията на изборите е била неуспех, а резултатът на ГЕРБ е изкуствено занижен.

" Напълно се повтори сюжетът от предходните избори. Те потеглиха с 8% преднина на ГЕРБ и в последния миг стартира да се стопява. Предишният път " ИТН ", а в този момент - " Продължаваме промяната ". Вместо да идват мутрите, си потеглят от Народното събрание. Това, че влиза " Възраждане ", също приказва доста. Истински скърбя Христо Иванов и Атанас Атанасов - тъкмо се засилят нещо да става от тях и пристигна някой и ги изпревари. Да имаш претенциите, че си най-знаещият и можещият, а неблагодарният български народ да ти отреди последно място. А това, че не са си подкрепили претендентът за президент демонстрира, че те имат тежка взаимозависимост. Само ми е мъчително за тях, не доста, само че ми е мъчително ", разяснява Борисов.

Той счита, че и този път сложното пред новите играчи в Народното събрание занапред следва, като чака доста раздори към приемането на бюджета. Борисов напомни, че преди няколко месеца и " ИТН " са почнали със " страховит екстаз ", само че доста бързо са се стопили с 10-15%. " Това демонстрира какъв брой са чувствителни българите към безотговорността ", добави водачът на ГЕРБ.

Борисов удостовери, че в случай че партията му е първа политическа мощ, ще направи опит за сформиране на държавно управление. На въпрос дали този път ще влезе в Народното събрание, сподели, че ще го направи, само че по-късно иронично изясни, че на следващия ден може да размишления по въпроса, а най-после сподели, че се е пошегувал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР