Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов e бил против внасянето на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов e бил против внасянето на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Аз се радвам на „Възраждане“ 


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов e бил срещу внасянето на избор на съмнение към държавното управление на Кирил Петков от страна на партията му. „Бях срещу да се желае избор на съмнение на кабинета „Петков“. Не че не го заслужават. Не, че не би трябвало да си отидат незабавно, тъй като кражбите и корупцията сега са в небивали размери, всичко се изнася към Швейцария“, съобщи Борисов пред дамите от ГЕРБ, които организират лятната си академия в курорта „Албена“. Кой въпреки всичко е взел решението за внасяне на избор на съмнение, щом той е бил срещу, не стана ясно.

Борисов разяснява политическата и икономическата рецесия, обрисувайки, по думите му, тезисите на ГЕРБ за идната предизборна акция. Първо мина през рецензия на езика на омразата и крайните разделения, наложени от партиите в последните 1-2 години, разкритикува и икономическата и финансова политика на ръководещите като безусловно пагубна за страната и българския народ. Повтори и тезата за дълга, на който актуалните ръководещи обричат идващите генерации „с ясната угриженост – те счупиха страната. Нашите деца къде ще живеят, техните ще си отидат, а нашите?“

Политическата рецесия, настъпила в страната от една седмица, се дължи съгласно Борисов, на „абсолютната непоследователност на политическите партии, които приказват единствено заклинания – без този, без онзи“ и на насажданата ненавист измежду хората. Затова и са се разпаднали, само че в ръководството и Народното събрание Борисов вижда: „Това е безспорна шизофрения.“ Той разкритикува и митингите и опълчването – „А в случай че и аз продължа в тази посока?“

С апела „Проявете малко разсъдък!“ Борисов очерта тезите, които ще предложи на комисията на ГЕРБ за предизборната акция, въпреки и това да бе единственото споменаване за това, какво чака страната и защо се готви ГЕРБ сега.

Борисов по-скоро очерта вероятните партньорства и взаимоотношения с останалите партии.

„Съюзниците би трябвало да се създадат по осите, по темелите, по които са направени“, съобщи Борисов. С коментар той изброи: диверсификацията на енергийните доставки, демографската рецесия, образованието и толерантността сред другите етноси и обществени групи в България, евроатлантическата ориентировка на България, осъждането на съветската експанзия в Украйна.

Всички, които желаят да реализират цялостното диверсификация на газ са с нас… Всяка партия, която е „за“ дълготраен контракт за полутечен газ – ние сме съдружници.“ Тук Борисов подсети за приноса на ГЕРБ за диверсификацията, като по думите му „ние сме създали всичко“, а като образец даде и гръцката връзка и връзката с Турция без обаче да показва съответните планове с имена.

„Ние сме партия на всички, и на турци, и на католици“, уточни Борисов в тезата, че би трябвало да се обърне внимание на всички региони в страната, в това число и на неговорещите български език, само че е неговорещите литературен турски език. По финансовите параметри Борисов се изрече за съблюдаване на параметрите от Маанстрих и бюджетна дисциплинираност: да харчим толкоз, колкото изкарваме.

„Осъждането на съветската експанзия. Всяка партия, която я осъжда е наш съюзник“, отсече Борисов, който счита, че дебатът за външнополитическата ориентировка на страната, от една страна е решен, защото и дума не може да става за референдум за участието ни в НАТО, само че, въпреки това съобщи, че би трябвало да се води спор, само че политически и в Народното събрание.

„Аз се веселя на „Възраждане“ – кой съставлява проруските хора в момента“, уточни Борисов, очевидно с рецензия към Българска социалистическа партия и водача Корнелия Нинова, които съгласно него са отстъпили от позициите си.

„Искам същински политически разногласия да се водят в Народното събрание, да се надвива с разсъдък и отношение“, съобщи Борисов, а като образец уточни и че подобен спор би трябвало да се организира и за влизането в еврозоната.

Членството в НАТО – не може да се върви референдум за това, съгласно Борисов, който разясни, че геостратегически светът се трансформира с часове и въпросът е от коя страна стоим ние и по това не може да има разногласия.

„Всеки, който е от тази страна е наш евентуален сътрудник. Няма значение кой е Христо, кой е Петков…“, макар че по отношение на премиера Борисов е засегнат, че си разрешава да хвърля избрания като „мафия“. Заради такива изявления, съгласно Борисов: „най-накрая ще се окаже, че двете най-големи партии ще са в съпротива, а дребните и дребните ще ръководят.“

„И в най-тежки времена – по време на войните водачите са развявали бялото знаме и са заставали по средата да търсят излаз. Не вършим нищо кардинално. Петков споделя, че няма да договаря с ГЕРБ, Движение за права и свободи, „Възраждане“, Има Такъв Народ. Най-голям си, но дребните желаят да си играят с различен. Уважете избора на хората. Щом толкоз българи отиват и гласоподават за тези партии, той си разрешава квалификации от рода на „Мафия“. Това са българските гласоподаватели. Искам да им угодя. Борисов да слезе – Борисов слезе, нито съм министър председател, нито – народен представител. Седя си в централата, вървя си на партийни мероприятия… Сега обаче има друго – да съм на първия ред. Кое от двете желаете?“, пита се още някогашният министър председател.

Но се пита за какви сенки приказва Кирил Петков: „В кои сенки сме се скрили, всички медии са поканени, ето, можете да ми задавате въпроси“, подкани водачът на ГЕРБ присъстващите публицисти. Въпроси обаче не бяха заложени, оповестява news.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР