Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият директор на пресцентъра на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият директор на пресцентъра на
Коментари Харесай

Борисов, Арнаудова и Горанов са преместени в 7 РПУ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, някогашният шеф на пресцентъра на Министерския съвет Севдалина Арнаудова и някогашният финансов министър Владислав Горанов, са в Седмо районно ръководство, заяви БНР като се базира на свои източици. 

Управлението се намира покрай постройката на дирекцията на националната полиция, където се води следствието, по което тримата бяха арестувани нощес. 

Днес би трябвало да стане ясно дали ще бъде удължено задържането им от прокурор или ще бъдат освободени.

От прокуратурата оповестиха, че към 9 часа тази заран към момента не разполагат с информация за осъществените в изискванията на необходимост дейности по следствията. От държавното обвиняване припомнят, че според българското законодателство, при осъществяване на дейности по следствие " по необходимост ", протоколите следва да бъдат показани пред прокурор за утвърждение. 

" В случай, че това бъде осъществено, обществеността ще бъде осведомена ", твърдят от прокуратурата.

Все още няма и изясненост и по какъв начин ще продължи следствието по този случай, дали ще се води от европейската прокуратура или от българската, заяви пред Нова телевизия представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Предо това тя изясни, че към сегашния миг в Прокуратурата не е постъпило нито съобщение от органите на Министерство на вътрешните работи за формиране на досъдебно произвеждане, нито протоколи от осъществени дейности по следствието по необходимост по отношение на политически лица.

„ Съгласно закона, проверяващият орган следва да уведоми прокурора неотложно, не по-късно от 24 часа ”, сподели Милева.

„ Вчера беше изпратено публично известие, че казусът касае 120 случая на европейската прокуратура в България. Компетентността да проверява би следвало да е на Европейската прокуратура ”, добави тя.

По думите й според закона органите на досъдебното произвеждане, могат да правят дейности на претършуване и изземване и без позволение на арбитър, като протоколът се показва на наблюдаващия прокурор, който го дава на съдията неотложно, само че не по-късно от 24. „ В момента чакаме съобщение от органите на Министерство на вътрешните работи за формиране на досъдебно произвеждане, както и да ни показват протоколите по осъществените дейности по следствието по необходимост ”, сподели Милева.

Милева добави, че при срещата с европейския основен прокурор в четвъртък не са били коментирани сходни проблеми.

„ Срещата беше доста положителна, бяха разисквани въпроси от съвместен интерес ”, сподели Милева

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР