Лидерът на формацията Изправи се, България Мая Манолова ще отправи

...
Лидерът на формацията Изправи се, България Мая Манолова ще отправи
Коментари Харесай

Мая Манолова ще поиска от президентството Десислава Иванчева да бъде помилвана

Лидерът на групировката " Изправи се, България " Мая Манолова ще насочи искане до президентството за опрощение на някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева. Това оповестява самата Манолова в профила си във Фейсбук, откакто стана ясно, че Иванчева би трябвало да изтърпи присъда от 6 години отнемане от независимост.

" Присъдата на Десислава Иванчева от 6 години затвор е несъразмерна и несправедлива. Виновна или не, съдът реши след най-знаковото дело на спецпрокуратуратурата, след демонстративен арест, вериги и години по пандизите ", написа водачът на " Изправи се, България ".

По думите ѝ 5 години след ареста е време за взаимност. 

" Десислава Иванчева е и майка на детенце на годинка, чиято орис в този момент остава под въпрос. За всички е ясно, че през тези години тя понесе отговорност и няма да извърши закононарушение, а присъдата е незаслужено сурова ", добави Манолова и напомни, че като омбудсман е посещавала пандиза в Сливен и удостоверява за неприятните условия там.

" Затова ще отправим искане до президентството за опрощение на Иванчева ", приключва обявата си в обществената мрежа водачът на групировката " Изправи се, България " Мая Манолова.



Междувременно Десислава Иванчева дойде в Сливенския затвор. 



" Хора, помагайте, който с каквото може! Нека се зададат въпроси - " Може ли върху отчет на Антон Славчев да се образува наказателно дело, без сигнал ", разяснява някогашната кметица на " Младост ", представена от NOVA.

Иванчева изпрати целувки на дребния си наследник и показа, че доста ѝ липсва. 

Очаква се малко по-късно довечера пред Съдебната палата в столицата да се организира митинг в поддръжка на Иванчева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР