Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк се срещна днес с

...
Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк се срещна днес с
Коментари Харесай

Илхан Кючюк на среща с нидерландския премиер Марк Рюте

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк се срещна през днешния ден с премиера на Нидерландия Марк Рюте. Двамата разискаха споделената визия на либералите за по-силна Европа, смисъла на единството и идните европейски избори през 2024г.


Във фокуса на диалозите сред българския евродепутат и нидерландския министър председател бяха въпроси, свързани с европейския дневен ред и войната в Украйна, както и усложнената политическа конюнктура в България.

„ Тази война е измежду най-мрачните моменти на нашето време, защото това не е единствено началото на войната за самостоятелност на Украйна, само че и началото на война за основания на правила международен ред и за Европа. Изправени пред лицето на компликациите, непоколебимата увереност, показана от украинския народ, засенчва всичко останало. Колективното обвързване на Европа всъщност е да укрепи и поддържа непоклатимия им дух. Единството не е самоцел, а изковаването на обща орис в границите на Европейския съюз, би трябвало да е насочна точка и цел, към която всички ние да се стремим. “, сподели Кючюк пред Марк Рюте.

По-късно денем Илхан Кючюк организира среща и с министъра на финансите на Нидерландия Сигрид Кааг./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР