Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк е на двудневно посещение

...
Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк е на двудневно посещение
Коментари Харесай

Илхан Кючюк се срещна с Мевлют Чавушоглу в Анкара

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк е на двудневно посещаване в Турция, където организира среща външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу.

Двамата разговаряха за единния отговор на Европейски Съюз на опустошителното земетресение в Турция, донорската конференция, която следва да се организира през март и продължаващата взаимност.

„ Европа би трябвало да създаде специфичен фонд в помощ на потърпевшите от земетресенията, който дружно с донорската конференция, ще бъде незабавна поддръжка за Турция и Сирия. В сложни моменти като този, единството е всичко! Предизвикателствата, които Европа посрещна през последните няколко години и единството, което демонстрирахме сподели единствено едно – Европа може да бъде солидарна и в този тежък миг Европейски Съюз реагира с решителни дейности посредством механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана. Бедствия от подобен мащаб са тествания за нашата човещина, в тази връзка бих желал да загатна и своевременната помощ на България, която беше първата страна от Европейски Съюз, отзовала се на бедстващите региони. “, съобщи Кючюк пред външния министър на Турция.

Лидерът на европейските либерали изрази убеденост, че донорската конференция ще помогне за активизирането на интернационалната общественост за справяне с последствията от опустошителните трусове.

Мевлют Чавушоглу благодари за поддръжката на Движение за права и свободи както на национално, по този начин и на европейско равнище. По думите му съдействието сред Европейски Съюз и Турция би трябвало да продължи в четири съществени насоки: сигурност и защита, енергетика, стопанска система и миграция.

По-рано Илхан Кючюк отдаде респект на огромния общественик Мустафа Кемал Ататюрк в столицата Анкара. Във фейсбук пост Кючюк написа: „ Кемал Ататюрк е предвидлив водач, който е трансформирал Турция в съвременна република и неговото завещание продължава да ни въодушевява да се стремим към напредък и разцвет. “

Предстои Кючюк да посети два от най-засегнатите региони от земетресенията в Турция – Адана и Хатай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР