Лидерът на ЕНП Манфред Вебер и еврокомисарят по разширяването Оливер

...
Лидерът на ЕНП Манфред Вебер и еврокомисарят по разширяването Оливер
Коментари Харесай

Отказът на РСМ към Ковачев влиза в Европарламента

Лидерът на ЕНП Манфред Вебер и еврокомисарят по разширението Оливер Вархей с позиции
“Категорично осъждаме отхвърли за влизане на евродепутата Андрей Ковачев на 6 май в Северна Македония. Това е невиждано и недопустимо ”, това написа водачът на ЕНП Манфред Вебер в туитър.

“Призоваваме държавното управление на Северна Македония незабавно да обясни обстановката и ще повдигнем въпроса на пленарно съвещание (б. а. на Европарламента) този следобяд ”, уточни още той през днешния ден.

Еврокомисарят по разширението Оливер Вархей също реагира в туитър - “Осъждаме отхвърли на влизане на евродепутата Андрей Ковачев в Северна Македония на 6 май. Призоваваме държавното управление на Северна Македония незабавно да обясни обстановката. Отказът за влизане на член на Европейския парламент е доста съществено решение ”.

Андрей Ковачев, ръководителят на фондация “Българска памет ” Милен Врабевски и още трима български жители не бяха позволени в РСМ на 6 май, тъй като не отговаряли на изискванията. Такава бе позицията на македонското външно министерство.

Българите е трябвало да поднесат цветя на Мемориала в Ново село, само че са били спрена от чиновниците на ГКПП-Златарево.
Ковачев уточни през днешния ден, че РСМ е престъпила алена линия и борбата към този момент е с европейските институции, а не с България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР