Лидерът на ЕНП Манфред Вебер и еврокомисарят по разширяването Оливър

...
Лидерът на ЕНП Манфред Вебер и еврокомисарят по разширяването Оливър
Коментари Харесай

Лидерът на ЕНП осъди отказа за влизане на Андрей Ковачев в РСМ

Лидерът на ЕНП Манфред Вебер и еврокомисарят по разширението Оливър Вархей осъди отказа за влизане на евродепутата Андрей Ковачев и още няколко души в Северна Македония.

„ Категорично осъждаме отхвърли за влизане на евродепутата Андрей Ковачев на 6 май в Северна Македония. Това е безпрецедентно и недопустимо. Призоваваме държавното управление на Северна Македония спешно да обясни обстановката и ще повдигнем въпроса на пленарно съвещание този следобяд “, написа водачът на ЕНП Манфред Вебер в Туитър.

Реакция по проблема имаше и от страна на еврокомисаря по въпросите на разширението на Европейски Съюз Оливер Вархей

„ Ние осъждаме отхвърли за влизане на Андерй Ковачев в Северна Македония на 6 май. Разговаряхме с държавното управление на Северна Македония за незабавно изясняване на обстановката. Отказът за влизане на член на Екологичен потенциал е доста сериозен проблем “, написа той в Туитър.

Припомняме, че евродепутатът Андрей Ковачев, ръководителят на фондация „ Българска памет ” Милен Врабевски и още трима български жители не са били позволени в РСМ на 6 май, защото не отговаряли на изискванията, записани в Закона за чужденците в страната.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР