Лидерът на дясноцентристката Нова демокрация (НД) Кириакос Мицотакис повтори намерението

...
Лидерът на дясноцентристката Нова демокрация (НД) Кириакос Мицотакис повтори намерението
Коментари Харесай

Мицотакис изглежда очаква да спечели, но не и да направи правителство

Лидерът на дясноцентристката " Нова народна власт " (НД) Кириакос Мицотакис повтори желанието си да свика нови избори, в случай че неговата партия не успее да получи цялостно болшинство на 7 юли, оповестява " Катимерини ", съобщи БГНЕС.
" Ако не е допустимо да се образува държавно управление, в страната незабавно ще бъдат свикани нови избори ", сподели той, отбелязвайки, че резултатът от изборите " не е съдбоносен ".
Мицотакис сподели, че нито една от другите опозиционни партии не е изразила интерес да образува коалиция с НД, което значи, че той ще би трябвало да " сложи гърците пред същинската алтернатива ".
Запитан дали има намерение да изплаща на пенсионерите годишната помощ, въведена от сегашната администрация на " Сириза ", той сподели, че това е неговото желание, само че то ще зависи от това дали задачата за напредък от 4% е реализирана. Ако е, тогава идващото заплащане ще бъде осъществено в края на 2020 година.
Що се отнася до измененията в Наказателния кодекс, които биха могли да обезпечат на наказани терористи прибързано освобождение от пандиза, Мицотакис беше явен, че НД ще възвърне предходните разпореждания, които изключват потреблението на електронна гривна за глезена. Той също разкритикува " Сириза " и премиера Алексис Ципрас за бързането да назначи новото управление на Върховния съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР