Лидерът на движението Самоопределение и спряган за бъдещ премиер на

...
Лидерът на движението Самоопределение и спряган за бъдещ премиер на
Коментари Харесай

Сръбска листа в Косово иска министерство от Курти

Лидерът на придвижването „ Самоопределение ” и спряган за предстоящ министър председател на Косово Албин Курти разгласи, че ще се срещне с представители на Сръбска листа. Той ще беседва с тях по отношение на осъществяването на конституционното обвързване на сръбското малцинство да бъде обещано министерство.
Тъй като в Народното събрание на Косово няма сръбско малцинство, с изключение на представителите на Сръбска листа, той ще се срещне с партията, която водачът на Самоопределение назова „ ръка на Белград ”.
„ Докато не бяха оповестени резултатите от изборите, се надявахме, че и различен претендент, който не е от Сръбска листа, ще успее. Проблемът ми с тях не е, тъй като те са сърби. В последна сметка резултатите демонстрираха, че това не е допустимо ”, сподели Курти.
Кандидатът за министър-председател на Косово съобщи, че ще се срещне със Сръбска листа и ще работи в сходство с конституцията на страната за министър да бъде назначен представител на сръбската общественост.
Той удостовери, че ще се срещне с представителите на сръбската партия, с цел да съобщи още един път, че ще съблюдава конституцията.
Курти акцентира, че не би трябвало да се объркват конституционните отговорности с политическата коалиция и че няма обвързване да ръководи в коалиция със Сръбска листа.
На предварителните парламентарни избори в Косово Сръбска листа завоюва всички 10 места в Народното събрание, непокътнати за сръбската общественост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР