Лидерът на Движение Възраждане Костадин Костадинов обяви, че е доволен

...
Лидерът на Движение Възраждане Костадин Костадинов обяви, че е доволен
Коментари Харесай

Костадинов: Вълчев обеща да спре обучителния курс, който изкривява историята ни

Лидерът на Движение " Възраждане " Костадин Костадинов разгласи, че е удовлетворен от извършена среща с просветителния министър Красимир Вълчев.
Той уточни, че министърът е заречен, че ще бъде спрян учебен курс за учители, в който съгласно сигнал на " Възраждане " преподавателите са заплашвани със наказания, в случай че не се съобразят с нова преоценка на българската история.
Според нея не е имало турско иго и хората непринудено са си давали децата на еничари. По този мотив Вълчев е получил още един сигнал, по думите на Костадинов.
Ето и цялото послание на Костадинов във фейсбук измежду срешата с просветителния министър:
Току що излязох от срещата с министъра на образованието. Резултатите са следните:
1. Вълчев се извини за това, че не е дал отговор на настояването ни за среща по-рано.
2. Каза, че скандалните обучители Рая Заимова и Лъчезар Стоянов, които са заплашвали българските учители със съд в случай че приказват на децата за турско иго и в случай че не им изясняват по какъв начин Русия е най-големия зложелател на България, ще бъдат изгонени от обучителния курс.
3. Самият обучителен курс се стопира.
4. Вълчев призна, че е имало и различен сигнал, сходен на този, който пуснахме ние от Възраждане, откакто бяхме алармирани от български учители.
5. Говорихме за наличието на учебниците по История, Човекът и обществото, Околен свят, Литература и Музика. Вълчев изиска да му дадем информация с фалшификациите и извращенията в тях, с цел да ги изпрати на издателствата и те да ги поправят.
6. Поставих въпроса за наличието на непознатата фондация " Америка за България " в българските учебни заведения. Министърът не видя нищо неприятно в това, откакто тя пособия. Не отговори на въпроса ми дали ще мисли по този начин и за фондация " Турция за България " и нейното наличие в българските учебни заведения.
Като цяло съм удовлетворен от диалога, тъй като постигнахме краткосрочните си цели. В стратегически проект обаче остава най-важното - смяната на учебниците. Ето за какво желая да се обърна към вас със следната молба - пращайте ми сигнали за образователното наличие. Снимайте страницата на учебника, напишете името на издателството, авторския колектив и коя година е публикуван. Мисля до 24 май да приготвя тази информация и да я дам в МОН. Не тая особени очаквания, че нещо ще се промени, тъй като Вълчев е четвъртият министър с който беседвам по този въпрос, и през днешния ден отново получих същите отговори, които ми даваха и неговите прародители. Но въпреки всичко ще използваме и тази опция.
А когато Възраждане стартира да ръководи, за образователното наличие ще имам грижата персонално аз. Можете да сте сигурни, че тогава спънки за пренаписването им няма да има:) Излишно е да споделям за какво - тъй като, както е добре известно, САМО НИЕ МОЖЕМ!
п.п. и да не не помни - ще изгоним фондация " Америка за България " освен отвън българското учебно заведение, само че и отвън България. "
Припомняме, че през предходната седмица представители на партия " Възраждане ", отпред със своя ръководител Костадин Костадинов желаеха пояснение от министъра на образованието Красимир Вълчев, поради неодобрение от новите образователни стратегии по история и оправени закани към учители.
Тогава министърът даде обещание въпросната среща, която се организира на днешния ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР