Лидерът на движение "България за гражданите" Димитър Делчев разкри пред

...
Лидерът на движение "България за гражданите" Димитър Делчев разкри пред
Коментари Харесай

Димитър Делчев: Искаме в София да има опции за инвестиции

Лидерът на придвижване "България за жителите " Димитър Делчев разкри пред izbori.bg за какво ДБГ застава зад Мая Манолова за претендент за кмет на София. Делчев изясни, че това решение е взето с огромно болшинство.

Той изясни, че не може да се приказва за разединение в партията след тази поддръжка.

,,Не бих коментирал, че има разединение. Аз почитам решението на Найден Зеленогорски. Той и още двама индивида напуснаха ДБГ. Целта беше да се отслаби ДБГ, да се покаже, че има ерес във връзка с Мая Манолова ", сподели Делчев.

Лидерът на придвижването изясни, че Манолова е потвърдила, че през последните четири години може да направи по този начин, че една институция като тази на омбудсмана да проработи, а не да стои като някакъв орган.

,,Искаме да няма нарастване на локалните налози, да има тротоари, да има варианти за вложения ", сподели той и добави: "Ние държим страната да отстъпи част от ДОО на общините. Така ще се даде опция за реконструкции. Например в София центърът е тотално претрупан ".

По думите му би трябвало да се ускори битката с мръсния въздух. Според него това, което е построено досега от подземната железница, не е задоволително.

,,Но на черното не може да се каже бяло или противоположното ", уточни Делчев по отношение на направеното досега от Йорданка Фандъкова във връзка с метрото.

На въпрос би трябвало ли да се затвори центърът на София за коли Делчев отговори, че не счита, че това е редно. Според него сега никой не приема градския превоз като средство за предвижване.

,,София е европейска столица, само че не е като другите ", добави той.

,,Столична община би трябвало да построи цялостна система за замърсен въздух и система за ранно предизвестие. Има хора с астма, с проблеми за кожата и за тях е съдбовно, в случай че няма навременна информация ", сподели още Делчев.

По думите му всичко, в това число и горенето на гуми в циганските квартали, може да се прекрати при съществуване на надзор. Относно това може ли Манолова да се оправи с този проблем, той съобщи, че ДБГ, ЗНС и "Път на жителите " са гарантът, че това ще стане.

На въпрос ще има ли предварителни парламентарни избори, в случай че Мая Манолова завоюва кметските избори в София, Димитър Делчев отговори, че не мисли по тематиката.

,,Предсрочните парламентарни избори зависят напълно от Народно събрание и господин Бойко Борисов. ДБГ счита, че той от дълго време е трябвало да хвърли оставка, изключително след изявлението му за Шенген ", съобщи водачът на дясната партия.

По думите му има огромни разлики в това, което желаят десните и левите партии за София. Една от разликите е това, че десните не желаят повече общински сдружения пъкъл се основават.

,,Проблемът обаче не е дали има общинско дружество или няма такова, казусът е в корупцията ", изясни той.

Делчев разяснява и претендентът на ДБГ за кмет на град Добрич. Припомняме ви, че дясната групировка застава зад досегашния кмет Йордан Йорданов в борбата за втори сполучлив мандат отпред на града.

По думите му Йорданов е посочил, че може да ръководи града, да го развива добре.

,,При предходния мандат Добрич се управляваше феодално и на хората им писна. Това обаче не е единствено в Добрич. Така беше в Плевен, в съвсем цялата страна. Надяваме се тъкмо това да се промени ", приключи Лидерът на ДБГ Димитър Делчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР