Лидерът на ДСПС обвини депутатите, че се нарушили Конституцията.Вчерашното решение

...
Лидерът на ДСПС обвини депутатите, че се нарушили Конституцията.Вчерашното решение
Коментари Харесай

Карадайъ: Парламентът наруши Конституцията

Лидерът на ДСПС упрекна депутатите, че се нарушили Конституцията.

Вчерашното решение на Народното събрание е взето в нарушаване на Конституцията и Правилника за организация на активността на Народното събрание, за което ние от ДПС предупредихме. С днешния акт се прави опит да се санира този противозаконен акт от през вчерашния ден. Чрез редакция. Това съобщи водачът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в Народното събрание.

,,Посочихме и съответно решение на Конституционния съд на Република България тази година``, сподели той.

Според ДПС проблемът с растящите цени на електрическата енергия на контролирания и свободния пазар би трябвало да се реши, само че със законни средства.

Такива решения има, даже и да се мисли за понижаване на цената на тока за битовите консуматори, само че по легален метод, посочи Карадайъ.

Той добави, че не е заслужено българските жители, които не употребяват услугите на топлофикациите, да заплащат парното на ползвателите.

Според ДПС във взетото решение има и лобистки ползи на ВЕИ.

,,Наблюдаваме продължение с основно П на порочните практики на ГЕРБ от последните 12 години, а смяната с основно П е към по-лошо``, акцентира още Карадайъ и предизвести, че " не престават смяната от неприятно към по-лошо ".

Надяваме се Народното събрание да влезе в духа на парламентаризма и да се съблюдават законите на страната и във всичките си дейности народните представители да се ръководим от ползите на народа, сподели още Карадайъ, написа Novini.bg.

На въпрос дали може да се предприеме тъжба в Конституционния съд, Карадайъ отговори: " Всякакви ограничения могат да се подхващат, в това число и тъжба в Конституционния съд ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР