Лидерът на ДСБ с тежки думи за бившите си другари,

...
Лидерът на ДСБ с тежки думи за бившите си другари,
Коментари Харесай

Атанасов се бори за преизбиране: ПП изсмука енергията от ДБ

Лидерът на ДСБ с тежки думи за някогашните си приятели, които избраха ГЕРБ – били кариеристи
„ Демократи за мощна България “ избира ново управление. Кандидатите за ръководител на групировката са двама - сегашният водач Атанас Атанасов и заместник-председателят Цецка Вачкова. Радан Кънев, който се отхвърли да бъде номиниран, не почете форума с наличие, а единствено изпрати писмо, че не е част от лагери.

Атанасов показа разбора си за слабите резултати.

„ Вътрешните аргументи би трябвало да тълкуваме самокритично, външните са ясни. Появи се нов политически състезател, който бързо стъпи на електоралния терен и безусловно изсмука силата от демократичните гласове на Демократична България. Направи го освен поради позитивната си акция и лъскавата си опаковка, която на която постави в огромна част от нашите послания “, разгласи той.

Управленската коалиция била невъзможна без Българска социалистическа партия, колкото и да не му се е желало да ръководят дружно, сподели още Атанасов.

„ Кое прави ГЕРБ десница? Могат ли да бъдат десница тези, които компрометираха българската народна власт в най-краен лимит? Тези, които гонеха задграничните вложители, които крадяха и присвояваха бизнеси в България? Могат ли да бъдат десница тези, които неведнъж предаваха енергийния ни интерес на Кремъл? Кое ги прави десница - шепата изтъргувани кариеристи от Демократична България ли? “, приключи той.

Конкурентът на Атанасов за водач на партията Цецка Бачкова означи преди началото на форума, че ДСБ се нуждае от нови лица. Тя ще работи за укрепването на дясната коалиция „ Демократична България “ и за по-активно присъединяване на партията в ръководството:

„ Ще работя, естествено, за това „ Демократична България “ и в частност „ Демократи за мощна България “ да сме оптимално потребни на това ръководство. И да излезем един ден, надявам след цялостния мандат на това ръководство, с ясни резултати какво сме свършили. Ще работя за това да сме по-активни в отстояването на десните политики... Трябва да сме извънредно дейни политически, тъй като дясното е в един развой на преструктуриране и ДСБ би следвало да отстояваме това място. Именно това ме стимулира и да се кандидатирам “, сподели Бачкова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР