Лидерът на ДПС следва да преосмисли понятието Родина“ и в

...
Лидерът на ДПС следва да преосмисли понятието Родина“ и в
Коментари Харесай

Президентът: Мустафа Карадайъ да преосмисли понятието Родина |

Лидерът на Движение за права и свободи следва да премисли понятието „ Родина “ и в какъв контекст го използва. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев, като коментира срещата на ръководителя на придвижването Мустафа Карадайъ с президента на южната ни съседка Реджеп Ердоган.  

Анадолската организация цитира думи на Карадайъ пред ръководителя на Великото национално събрание на Турция Мустафа Шентоп.  " Тази земя е наша земя. Ние не сме имигранти тук, Турция е нашата татковина - останахме тук след Османската империя.

Нашата борба е в отбрана на нашата турска еднаквост, в отбрана на езика, религията и обичаите ни ", напомня бТВ. 

Държавният ни глава прикани Карадайъ „ да си напомни клетвата, която е положил пред българското Народно заседание “.

„ Имаме една от най-демократичните конституции, която подсигурява равни права и не разделя по етнос, следва и политическите партии да не го вършат “, съобщи Радев. Той акцентира, че не е бил осведомен за срещата.

„ Турция е добър комшия, значим сътрудник и съдружник, само че тези връзки би трябвало да се крепят на равнопоставеност, почитание и невмешателство във вътрешните каузи “, сподели още Радев.

Той разяснява информациите за акцията на ДАНС в спецпрокуратурата, ГДБОП и други силови структури. " Мисля, че в правовата страна няма място за война сред институциите, институциите би трябвало да работят координирано против
проведената престъпност и против корупцията, тази битка изисква и съдебна система, най-много прокуратура, и изисква да има не изборен метод, а правораздавателната система да се задейства преди медиите и институциите в чужди страни да осветлят това, което се случва в България, акцентира Радев. 

Патриотите привикват митинг на следващия ден пред централата на Движение за права и свободи

„ БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ “, провеждат митинг на 09.06.2021 година (сряда) от 12.00 ч. пред централата на Движение за права и свободи на бул. „ Александър Стамболийски “ №45А. За нас, като български патриоти, е неприемливо водачът на една записана и настояща на територията на Р България партия, да прави изявления, които слагат националната еднаквост и териториалната ни целокупност под подозрение, съобщиха 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР