Лидерът на ДПС следва да преосмисли понятието Родина и в

...
Лидерът на ДПС следва да преосмисли понятието Родина и в
Коментари Харесай

Радев: Лидерът на ДПС следва да преосмисли понятието Родина

" Лидерът на Движение за права и свободи следва да премисли понятието " Родина " и в какъв подтекст го използва. И да си напомни клетвата, която е положил пред българското Народно заседание да съблюдава българската конституция, където ясно е заложено, че не може да се основават партии на етническа и верска основа ", разяснява президентът Румен Радев.

Той засяга, където той се срещна с президента на Турция Реджеп Ердоган и други политици. Визитата бе отразена от Анадолската организация, която цитира изявление на Карадайъ, че " Тази земя (Турция – бел. ред.) е нашата земя. Не сме имигранти тук. Турция е нашата татковина. Останахме там (в България - б.р.) след Османската империя, нашата борба е в отбрана на нашата турска еднаквост, в отбрана на нашите език, вяра и традиции ".

" Ние имаме една от най-демократичните конституции, която подсигурява равни права на всички български жители и не ги разделя по етнос, следва и политическата партии да го създадат ", сподели Радев.

" Нашите връзки с Турция са извънредно значими и България постоянно е работила интензивно те да се развиват. Турция е и добър комшия, значим сътрудник и съдружник, само че тези връзки би трябвало да се развиват върху равнопоставеност, взаимно почитание и невмешателство във вътрешните каузи ", добави президентът

На въпрос дали българските управляващи са знаели, че се приготвя такава аудиенция, президентът сподели, че той не е знаел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР