Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ участва в срещата на върха

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ участва в срещата на върха
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ участва в срещата на върха на либералните лидери от Европа

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ взе участие в срещата на върха на демократичните водачи от Европа.

Форумът на АЛДЕ, проведен от съпрезидента на партията Илхан Кючюк, се организира онлайн.
 ALDE zasedani Ukrajna
На срещата бе призната декларация, осъждаща неоправданата военна експанзия на съветския президент Владимир Путин против Украйна, осъществена благодарение на президента на Беларус Лукашенко.

Партията на президента на Украйна Володимир Зеленски „Слуга на народа“ бе единомислещо призната за асоцииран член на АЛДЕ.
 MK ALDE1
Либералните водачи единомислещо се оповестиха в поддръжка на европейската вероятност на Украйна и изрично обявиха, че ще упорстват страната да получи статут на кандидат-член.

В заключителната декларация на срещата либералите осъждат дейностите на Путин на територията на Украйна, само че в това време застават зад съветските жители, които рискуват да бъдат задържани, противопоставяйки се на войната, която те дефинират като „ войната на Путин “.

В декларацията са записани оферти за още наказания, с които демократичните водачи считат, че може да се спре съветската експанзия в Украйна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР