Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ сподели във Фейсбук части от

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ сподели във Фейсбук части от
Коментари Харесай

ПРЕДИ 6 ГОДИНИ: Доган предрече, че Русия ще играе силово

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ показа във Facebook елементи от знаковата тирада на почетния водач на придвижването Ахмед Доган от 22 декември 2015 година В словото си Доган приказва за рецесията на еднополюсния модел на света и установи, че " одобряването на Русия е необратим развой ", който Москва ще поддържа даже със мощ. " От тази позиция бихме задали въпроса за НАТО – съответна система за защита ли е? Аз единствено ви поучавам - не приемайте нещата инерциално, като блуждаещи политически клишета в нашия динамичен свят ", обърна се тогава Доган към съпартийците си.

Във външнополитически проект почетният ръководител на Движение за права и свободи предсказа гибел за еднополюсния свят, обвързвана с упоритостите на Русия и Китай, както и нерадостно бъдеще за Евросъюза.

Карадайъ съпровожда цитирания текст само с фразата " Без коментар! ". Вероятно по този начин се акцентира прозорливостта на Ахмед Доган за геополитическите процеси, които се случват 6 години по-късно.

Ето и споделените параграфи от речта на Сокола:

Уважаеми сътрудници, рецесията, която стартира преди 6-7 години се задълбочава и то доста съществено, придобивайки доста странни форми, към този момент отвън сферата на финансите и стопанската система. Според мен, рецесията мимикрира и се развива към политическа рецесия в планетарен мащаб. Защото тя поражда, задава и продуцира условия, които слагат под подозрение политическия ред в света.

Еднополюсният модел на света не може да остане в този си тип с безапелационната доминация на Съединени американски щати. Китай се развива доста съществено и нападателно. И, несъмнено, Русия. И това се случва на фона на пасивната политика на Европейски Съюз... Утвърждаването на Русия е необратим развой, който желая да наблюдавате. Русия ще направи всичко допустимо тази линия да продължи и, в случай че е належащо, даже силово.

От тази позиция бихме задали въпроса за НАТО – съответна система за защита ли е? Аз единствено ви поучавам - не приемайте нещата инерциално, като блуждаещи политически клишета в нашия динамичен свят.

С други думи, международният ред с един геополитически полюс е на път да се преобразува доста съществено. Вероятно ще бъде многополюсен. Но в този подтекст Европейски Съюз е в положение “заспи” и се чуди какво да прави и къде да се закачи. Симптоматиката за политическа рецесия, стартира с рецесия на толерантността. Кризата на толерантността основава условия за пробуждане на разнообразни национализми.

Ако някой от Европейски Съюз приказва действително за приоритет на свободата, толерантността, отговорността и даже на сигурността и стабилността - значи не познава действителността. Няма такова нещо. Не виждам идващите 10 години да има условия за сантиментална политика. Защото огромните, дълбоките пластове на геополитиката се разместват, основно от позиция на полюсите и ние не би трябвало да си затваряме очите за нужната промяна на нашата партия - като очакване, като съответно структуриране, и като съответно деяние. Светът не върви на добре. Това за мен е реалност, а не съмнение. В този подтекст, гаранция за нашата сигурност е целостта и стабилността на България.
ТЕМА преди 1 час 1249 преди 2 часа 1371 преди 2 часа 2383
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР