Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се закани зда сезира Европейския

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се закани зда сезира Европейския
Коментари Харесай

ДПС се закани да сезира Европейския съд за милиционерщината в България

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се закани зда сезира Европейския съд по правата на индивида в Страсбург за " милиционерщината " в България. Това стана по време на протест в село Млечино, община Ардино, във връзка годишнината от така наречен Възродителен развой, при който по времето на социализма принудително бяха заменени имената на българските турци.

Мустафа Карадйъ съобщи, че тази година са били решилида не вършат манифестации поради пандемията и рецесиите, само че няма по какъв начин да не почетат " героите на българската народна власт " и по тази причина ще продължат да се събират по площадите.

Лидерът на Движение за права и свободи означи, че са се събрали, с цел да си спомнят за тези времена и да си вземат поука от това, което се е случило преди време с вярата и концепцията дружно и обединени да градим нашето бъдеще, на децата ни и на внуците ни в нашата татковина.

" Ние докарахме демокрацията в България. Така се сътвори Движението за права и свободи - да отстояваме нашите права, нашите свободи и идентичността си. Обаче 31 години след основаване на Движение за права и свободи през днешния ден какво виждаме - регресия. Някои политически ръководители на полицията тази година я трансфораха в онази комунистическа милиция. Нахлуха в домовете на инвалиди без законно съображение. Виждаме през днешния ден, че повече от всеки път имаме потребност от Движение за права и свободи. Виждаме, че през днешния ден България повече от всеки път има потребност от Движение за права и свободи, с цел да възстановим демокрацията, с цел да възстановим държавността в нашата татковина България ", съобщи Мустафа Карадайъ.

Той уточни, че „ тези политически ръководители, които принудиха полицията да се трансформира в милиция, би трябвало да си носят отговорност. Лидерът на Движение за права и свободи не уточни имена, само че явно визираше вътрешния министър Бойко Рашков.

" За противозаконните действия и милиционерщината отсам заявяваме, като Движение за права и свободи - откакто изчерпим националните правни процедури, тази тематика ще стигне до Европейския съд за правата на индивида в Страсбург. Не можем да премълчаваме рушенето на народна власт и рушенето на държавност в нашата татковина България. Днес, в случай че го премълчим, на следващия ден каква България ще има, каква България ще завещаем на нашите деца и на нашите внуци? ", сподели Мустафа Карадйъ.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР