Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с турсия външен

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с турсия външен
Коментари Харесай

И Карадайъ в Анталия: Видя се със Столтенберг, Заев, Чавушоглу, Сакскобургготски

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се срещна с турсия външен министър Мевлют Чавушоглу. Карадайъ взе участие в Международния дипломатически конгрес в Анталия, който се организира от 11 до 13 март. Заедно с него в делегацията на Движение за права и свободи са съпрезидентът на АЛДЕ, евродепутатът от ДПС/”Обнови Европа” Илхан Кючюк и зам.-председателят на Движението Ахмед Ахмедов.

Поздравления за Министерството на външните работи на Турция и външния министър Мевлют Чавушоглу за организацията на Дипломатическия конгрес в Анталия, съобщи Карадайъ след срещата.

Турция още веднъж потвърди своята основна роля за районната непоклатимост и съдействие, сподели още Карадайъ.

Във времена на ежедневни провокации Турция се декларира като страна бранител на мира и деен покровител на дипломацията, добави и Илхан Кючюк.

При откриването на Дипломатическия конгрес в Анталия турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че на срещата участват водачи и дипломати от 75 страни от целия свят, 17 президенти и министър председатели, 80 министри, 39 представители на интернационалните организации. Основната мисъл на форума е " Заедно мисли, дружно действай ", сподели Чавушоглу.

Маратон от срещи имаше делегацията на Движение за права и свободи, водена от Мустафа Карадайъ. Лидерът на Движението беседва с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по основни тематики за районната и международната сигурност, оповестиха от Движение за права и свободи.

Карадайъ се срещна и с външните министри на Азербайджан - Джейхун Байрамов, на Косово - Беджет Пацоли, и на Република Северна Македония - Буяр Османи.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР