Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се e срещнал с турския

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се e срещнал с турския
Коментари Харесай

Карадайъ при Ердоган за предизборни съвети

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се e срещнал с турския президент Реджеп Ердоган, заяви пресслужбата на президента. Закритата за публицисти намира се е провела в президентския замък в столицата Анкара. На нея е участвал и министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу.

В формалното известие не се показват тематиките на диалог, само че съгласно репортери в Анкара главната е била предварителните парламентарни избори у нас.

Преди срещата с Ердоган Мустафа Карадайъ взе участие в погребението на майката на зам.-председателя на опозиционната Републиканска национална партия Фаик Йозтрак.

През юни 2021 година Карадайъ провокира скандал у нас с изказване за Турция като майка татковина при визитата в Анкара на водена от него делегация на Движение за права и свободи във връзка идните през юли предварителни парламентарни избори. Принуден след това да дава пояснение за думите си, Карадайъ сподели, че " тази земя (визира се България - б.р.) е нашата земя ", до момента в който " Турция е нашата майка татковина ".

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР