Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ проведе среща с президента на

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ проведе среща с президента на
Коментари Харесай

Карадайъ: Повечето решения на проблемите с газа и енергетиката минават през Турция

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ организира среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, в която участваха още турският външен министър на Турция Мевлют Чавушоглу и зам.-председателят на Движението за права и свободи Ахмед Ахмедов.

Карадайъ означи, че в България предстоят избори през октомври, откакто в понеделник президентът Румен Радев насрочи парламентарния избор за 2 октомври 2022 година

Изборите ще отминат, само че тежката зима ще пристигна, съобщи той пред Ердоган.

По време на срещата турският президент и Мустафа Карадайъ разискаха по какъв начин сложната и тежка за страната ни обстановка Турция може да бъде потребна на България . Те разговаряха също за връзките сред България и Турция във връзка с енергетиката и природния газ, оповестиха от Движение за права и свободи.
 Карадайъ е на среща при Ердоган
Карадайъ е на среща при Ердоган

На срещата участва и Мевлют Чавушоглу

В рамките на визитата си в страната Карадайъ и Ахмедов организираха поредност от срещи. В неделя те участваха на погребението на майката на зам.-председател и представител на Републиканската национална партия в Турция (СНР) Фаик Йозтрак. Лидерът на Движение за права и свободи беседва с ръководителя на СНР Кемал Кълъчдароглу и с кмета на Анкара Мансур Яваш.

В понеделник Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов организираха среща с над 100 български жители в Турция по отношение на идните предварителни парламентарни избори.
 Петър Чобанов: Поведението на отиващото си държавно управление ни остави без газ
Петър Чобанов: Поведението на отиващото си държавно управление ни остави без газ

В кратковременен интервал би трябвало да се употребяват всички благоприятни условия, с цел да няма дефицит на газ

Председателят на Движение за права и свободи уточни, че още преди месеци на вечеря-ифтар в Истанбул е предизвестил, че България е пред предварителни избори, защото се ръководи от най-слабото и некадърно по думите му държавно управление в демократичната история на страната ни.

" Геополитически прекосяваме през сложни времена. Вече бившето държавно управление направи доста неточности. Особено в областта на газа и енергетиката. А множеството решения на тези проблеми минават през Турция ", добави още Мустафа Карадайъ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР