Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ няма шанс децата му да

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ няма шанс децата му да
Коментари Харесай

Театърът е тайната страст на щерката на Мустафа Карадайъ

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ няма късмет децата му да продължат политическия му път. Голямата му щерка Айсел се занимава с музика и е учител в учебно заведение, а дребната Джейлан е звезда на театралната сцена. Красивото момиче сходно на сестра си има уклон към изкуството, само че за разлика от нея, вместо музиката избира театралната сцена още на 6-годишна възраст. И до момента в който почетният ръководител Ахмед Доган водеше на партийни сбирки щерка си Демет и сина Демир с вярата да ги въвлече в политическите урагани, децата на водача Карадайъ не желаят и да чуят за политика.

Подобно на друго дете от властовия хайлайф - дъщерята на президента Румен Радев, Дарина, Джейлан е твърдо решена да е актриса, а на сцената е към този момент над десетилетие. Таткото на Айсел и Джейлан няма нищо срещу ползите на дъщерите си, по тази причина още от дребни разрешил и двете да се запишат в театрална школа „ Ведна “, а двете сестрички даже играят на една сцена.

Въпреки невръстната си възраст Джейлан е покорена от светлината на прожекторите и забавните функции и към този момент над десетилетие има участия в голям брой постановки и съумява даже да грабне премия за основна женска роля. Дъщерята на водача на Движение за права и свободи е звезда в „ Сън в лятна нощ “, а в комичната пиеса „ Семейство Адамс “ е неузнаваема - влиза в ролята на дъщерята на щурото семейство Уензди, като с черна перука с плитки и тематичен грим даже се пробва да убие на сцената „ брат “ си Пъгзли за забавление на публиката.

Театралната кариера на Джейлан за малко да се провали, откакто школата остава единствено с девойки за функциите в един от сезоните и е на ръба да се разпадне, само че за благополучие, това не се случва. Джейлан и Айсел , която по-късно се трансферира към музиката и педагогиката, не престават да греят на сцена.

Дъщерята на водача на Движение за права и свободи е звездата. Ролите й в „ Пепеляшка “ и „ Къде е наследството “ по Агата Кристи даже и я пращат в спектакъл „ Възраждане “ на огромна сцена. Сестра й Айсел пък за пръв път пробва постановка в „ Дегустаторът “ по Роалд Дал. А Джейлан продължава напред и съумява да грабне премията за основна женска роля за „ Скъпа Памела “ от фестивала в Дома на културата в столицата, научи „ България Днес “.

Дъщерята на водача на Движение за права и свободи през днешния ден признава, че е всичко, което е като персона, с помощта на 12-годишното си присъединяване на сцената, а школата е второто й семейство. „ Благодарна съм за всичко, което съм получила от тази школа умения, мемоари, семейство и доста дълъг живот, в случай че считаме, че смехът удължава живота “, споделя с усмивка Джейлан .
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР