Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ не е имал възможността да

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ не е имал възможността да
Коментари Харесай

Карадайъ не е и очаквал Гешев да хвърли оставка


Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ не е имал опцията да види изказването на основния прокурор Иван Гешев и скъсаната оставка от него. " Аз самият не съм имал упования, че основният прокурор ще подаде оставка ", сподели Карадайъ пред публицисти в Народното събрание след срещата с ГЕРБ/СДС за сформиране на държавно управление с първия мандат.

Той прикани медиите да се върнат обратно, с цел да видят какво е говорило Движение за права и свободи за промяна в правосъдната система и за политическа оценка към други самостоятелни държавни управляващи в страната. Позицията на групировката постоянно е била кардинална и постоянно са се опитвали да подредят тематиката по отношение на Конституцията. Всеки способен орган да си взима самичък решенията и да си носи отговорността, прикани Карадайъ.
 Иван Гешев скъса оставката си и изхвърли боклука
Иван Гешев скъса оставката си и изхвърли боклука

" Мен не ме е боязън " и " историята помни смелите "

Той акцентира, че Висш съдебен съвет е способният орган да реши дали да освободи предварително основния прокурор или не. Всичко друго е опити за операция и интерпретация, посочи Мустафа Карадайъ и прикани публицистите да създадат разбор на казаното от Движение за права и свободи през годините по тематиката.

Той уточни, че е обвързване на основния прокурор Иван Гешев според правилника на Народното събрание от време на време да се явява в правна комисия и в залата на Народното събрание. Карадайъ се ядоса на въпросите на медиите за оставката на основния прокурор и за следващ път прикани публицистите да се върнат към позициите на Движение за права и свободи и да престанат с опитите си да вършат неправилни неща и провокации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР