Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира в кулоарите на НС,

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира в кулоарите на НС,
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Идеята за внасяне на оставката на Гешев във ВСС е добра

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разяснява в коридорите на Народно събрание, че концепцията за внасянето на оставката на основния прокурор Иван Гешев във Висшия правосъден съвет като добра. 
 
По-рано тази заран кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел разгласи, че ще изиска оставката на Гешев и показа цели си. 
 
" Добра е концепцията, има основано напрежение сега. Виждаме го в обществото и това напрежение би трябвало да бъде преодоляно. Това мога да разясня, само че знаете, че ни следва среща и работните групи ще отидат в 11:30 и там ще чуем целите и ще разберем каква е концепцията ", акцентира той. 
 
По думите му тематиките, на които е подчертала Габриел, са положителни и сплотяващи, а не разделящи. " Когато някой хора визираха под понятието " промяна " стани да седна, ние още тогава декларирахме, че за нас кадруването е е друго от промяната. Готови сме да приказваме за промяна и кадруване по друг метод. Ние направихме нужното, с цел да отпушим реформата ", добави той.
 
Той подсети, че Движение за права и свободи са разписали законопроект за промени в Конституцията и че са подготвени да чуят концепциите на всички останали партии, тъй като нямат задоволително депутати, с цел да го внесат в деловодството.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР