Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ иска старт на реформите в

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ иска старт на реформите в
Коментари Харесай

Карадайъ призова за реанимиране на държавността

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ желае старт на промените в страната. Партията му обаче е обезпокоена от публичното напрежение.

Днес към този момент няма време, сподели той. Държавността ерозира , акцентира Карадайъ. Според Движение за права и свободи отговорни за това са неналичието на държавническа визия и повърхностната политика.

Карадайъ вижда управническа отпадналост и война сред и вътре в институциите. Институциите си приказват разнообразни езици, притеснява се водачът на Движение за права и свободи. Купеното време е продадена беднотия, предизвести Карадайъ. Той е обезпокоен и от популизма.

" Гражданите живеят в неуместно двойнствено време " , съобщи още водачът на Движение за права и свободи. Липсвали обединителни за нацията цели, нямало и управнически потенциал. " Нужно е незабавно реабилитиране на държавността " , счита Мустафа Карадайъ.

Правителството си било отишло с абдикацията да извършва отговорностите си. Оставало юридически да се оформи този акт. В същото време той зададе въпросът: " Оставка на държавното управление - и какво от това? "

Проблемът на проблемите бил реанимиране на държавността, отсече Карадайъ. Час по-скоро трябвало да стартира този разговор. Трябва да стартираме в този момент и незабавно, настоя водачът на Движение за права и свободи, съгласно който е неотложно бързо деяние.

" Експертното начало би трябвало да е основа за взимане на решения. Формулата на властта е неверна ", отсече още Карадайъ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР