Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е поредният висш функционер на

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е поредният висш функционер на
Коментари Харесай

И Карадайъ се хвърли да брани Пеевски в Брюксел

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е следващият върховен функционер на партията, заел се да убеждава Брюксел, че американските наказания против Делян Пеевски по закона " Магнитски " са голословни. Карадайъ се срещна в сряда с представители на групата в Европейския парламент " Обнови Европа ", чиито членове са евродепутатите от Движение за права и свободи. Той употребява случая да се оплаче и от служебното държавно управление, което, съгласно Карадайъ, е прибегнало до полицейщина и нарушило цивилен права на гласоподавателите на Движение за права и свободи по време на последните избори.

Пред представителите на " Обнови Европа " Карадайъ приказва за " полицейщината по време на тези избори " и добави, че е показал всички сигнали за нарушавания, измежду които - за нарушените права за избор на ромите, чиито квартали са били затворени.

" Под благовидната завеса " битка с купения избор " . Борбата с купения избор и върховенството на правото не може да бъде за сметка на нарушаването на гражданските права! От друга страна, имаше нарушение и на човешки права, и на политически права! Говоря за деятели на Движение за права и свободи, които бяха следени; деятели и ръководители на партията, които бяха принуждавани да подписват протоколи, че няма да раздават рекламни материали и няма да организират обучителна акция по какъв начин да гласоподават жителите машинно. Бяха следени, бяха претърсвани на улицата... ", съобщи водачът на Движение за права и свободи, представен от БНР.

Относно реакциите на американските наказания против Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков , против които Движение за права и свободи се опълчват, политикът сподели:

" В Брюксел ми споделиха, че с удивление схващат прецедента, че за първи път на територията на Европейски Съюз, в България, се ползват наказания на трети страни в границите на Европейски Съюз, като има правилник за това, че екстериториално наказания не могат да се ползват ".

Той добави, че в " Обнови Европа " са приели позицията на Движение за права и свободи:

" За екстериториалното използване на " Магнитски " на територията на Европейски Съюз, еднопосочно се приема, че това е нарушаване на европейски регламенти, а от наша страна ние потвърдихме, че това е в нарушаване и на Конституцията, и на законите на Република България ".

По тематиката за битката с корупцията Карадайъ съобщи:

" Борба с корупцията би трябвало да се води и ние безусловно изрично сме на тази позиция. Но, паралелно с това, битката с корупцията не може да се води с противозаконни и противоконституционни способи ! Но по кое време има корупция? Когато има открити обстоятелства от съда ".

Политикът повтори главната теза на Движение за права и свободи, че зад глобите стои кръгът " Капитал ", който назова " медийният монополист на мейнстрийма ", построил обществения облик на Бойко Борисов през 2007-2009 година, а в този момент - и на Кирил Петков, който още не е показал безапелационно доказателство, че няма друго поданство и не е станал министър в нарушаване на Конституцията и на Асен Василев, който " сформира черни описи нелегално в България ".

" Говоря за групата " Капитал " с представител Иво Прокопиев. Тази проведена олигархично-медийно-НПО-група в България доста е ясно по какъв начин работи в последните години против Движението за права и свободи. Аз съм безапелационен, че господин Пеевски, в случай че не беше другар на Движение за права и свободи, нямаше да има този построен облик ", сподели Карадайъ.

Същото приказва в Екологичен потенциал и евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючук, който е зам.-председател на " Обнови Европа ".

Според водача на Движение за права и свободи ръководителят на правната комисия в Екологичен потенциал Адриан Васкес Ласара ( " Обнови Европа " ) е предложил да бъде изпратена делегация от Екологичен потенциал, която да следи провеждането на изборите в България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР