Лидерът на ДОСТ Лютви Местан прати гневно писмо до шефа

...
Лидерът на ДОСТ Лютви Местан прати гневно писмо до шефа
Коментари Харесай

Местан гневен на Кошлуков заради Ердоган, нарекъл го луд човек

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан прати яростно писмо до шефа на Българска национална телевизия Константин Каменаров и до СЕМ срещу програмния шеф и водещ на " Още от деня " Емил Кошлуков. 

Според Местан в предаването си през вчерашния ден Кошлуков си е разрешил " тежки провокативни и лъжливи изказвания по отношение на ДОСТ и президент на прилежаща страна ".

В текста на Местан се споделя: 

Лъжите и обидите, които господин Емил Кошлуков изрече в ефир: „ Точно преди година почти бяха изборите, спомняте си историята на Ердоган и на премиера им с нашите изселници където бяха надали не инструктирани да гласоподават за ДОСТ, непосредствено се намесиха в изборите, стояха по урните, преди година беше. “; „ … той опитва в България, направи си партия с ДОСТ… “; „ …направи партия непосредствено от Анкара работи… “; „ …20 000 са ДОСТ, 10 000 за Движение за права и свободи. Това е цялата работа, какъв половин милион, какви нелепости прави тоя... вманиачен човек. “, са неприемливи за публицист от националната телевизия, която е социална и се устоя с парите на данъкоплатците, част от които са и над 100 000 гласоподаватели на ДОСТ.

Припомняме, че на всички избори преди последните парламентарни вотът на българските жители в Р Турция бе консолидиран и монополизиран единствено за една партия – Движение за права и свободи. Рекордът принадлежи на Г. Първанов, който по апел на Движение за права и свободи получи над 90 000 гласа – близо 100% от гласовете в Турция.

На последните парламентарни избори българските жители в Турция за първи път имаха късмет да гласоподават не просто свободно, само че и плуралистично съгласно политическата си ориентировка. Показателен е фактът, че съотношението 60:40 в интерес на ДОСТ се получи като избирателен резултат и във всички страни от Европейския съюз.

В Германия, Англия, Белгия, Холандия, Швеция, Дания и прочие ДОСТ печели против Движение за права и свободи в почти същото съответствие както в Турция и това не беше резултат от намесата на канцлера Меркел или на министър председателите на останалите страни в интерес на ДОСТ. Би било смешно и неуместно.

Да се показва свободната волеизява на българските жители като принудителен развой, дирижиран от турската страна, е засегнатост за гласоподавателите и неприемлива провокация за двустранните добросъседски връзки сред България и Турция.

С тенденциозната си и провокативна реторика, в която се съдържат и безусловно неприемливи директни обидни квалификации за президента на другарска Турция („... тоя … вманиачен човек “ Вж. https://www.bnt.bg/bg/a/koruptsionni-skhemi-i-merki-sreshchu-tyakh-govori-plamen-georgiev, 38`24``), водещият остави тягостното чувство, че пристрастно обслужва избрани политически ползи. Това е неприемливо за публицист от национална телевизия, който освен това е на управителна служба – Програмен шеф на медията на българските данъкоплатци – Българска национална телевизия.

Налице е жестоко тъпчене на правилата на публичните електронни медии, уредени в Закон за радиото и телевизията, и по тази причина чакаме с изключение на Правото ни на отговор да се излъчи в същото предаване на Българска национална телевизия, способените органи в лицето на управлението на Българска национална телевизия и най-много на Съвет за електронни медии да се ангажират със случая по подготвеност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР