Лидерът на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин заяви, че

...
Лидерът на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин заяви, че
Коментари Харесай

36-та военноморска бригада на Украйна е тотално разбита от ДНР

Лидерът на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин съобщи, че 36-та морска пехотна бригада на украинските въоръжени сили е била изцяло разрушена.

„ Днес има учредения да обявим, че 36-та морска пехотна бригада на Въоръжените сили на Украйна е претърпяла гръмко проваляне и това ще улесни интервенциите на нашите сили в някои региони на Мариупол “, сподели Пушилин пред Първи канал във вторник.

Официалният представител на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин сподели по-рано във вторник, че шестима военнослужещи от 36-та военноморска пехотна бригада са „ положили оръжие, като по този метод са избавили живота си “.

Според служителя силите на ДНР са заловили четири танка, две бронирани транспортни средства и две тактически информационни системи Харис.

Служители на Народната милиция ревизират документи и устройства за предпазване на данни, оставени от украинските войски, добави той.

След трагично утежняване на обстановката в Донбас на 17 февруари, съветският президент Владимир Путин на 21 февруари разгласи решение за признание на суверенитета на Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР).

С техните ръководители бяха подписани договорите за другарство, съдействие и взаимопомощ. На 22 февруари Държавната дума и Съветът на федерацията ратифицираха двата документа и Путин подписа съответните закони в същия ден.

На 24 февруари Путин сподели, че в отговор на искане на ръководителите на републиките на Донбас е взел решение за осъществяване на специфична военна интервенция, с цел да отбрани хората, „ пострадали от принуждение и геноцид от киевския режим в продължение на осем години. " Руският водач акцентира, че Москва няма проекти за окупация на украински територии.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР