Лидерът на даде нов пример за това, че България до

...
Лидерът на даде нов пример за това, че България до
Коментари Харесай

Нинова посочи ново доказателство, че не изнасяме оръжие за Украйна


Лидерът на даде нов образец за това, че България досега не е изнасяла оръжие за Украйна.  Тя видя доказателство за това в настояването на украинския дипломат България да промени досегашната си позиция и да стартира оръжеен експорт в тяхна поддръжка.

„ Ако сме предоставяли оръжие щяха ли да желаят занапред да започваме да го вършим? ”, това написа някогашния вицепрезидент във Facebook.



Според Нинова, отправеното искане оборва обвиняванията персонално към нея, че оръжие е изпращано за Украйна, въпреки и импровизирано. Спроден лидерката на социалистите, това е „ манипулативна, лъжлива, проведена и платена акция ”. Ето и каква позиция взе всъщност по въпроса за износа на оръжие Корнелия Нинова: „ Призовавам служебното държавно управление да се преценява с решението на Народното събрание да не се дава оръжие на Украйна. Това би било замесване на България във войната.

Ние от " за България " желаеме мир, сигурност, непоклатимост, прекъсване на войната и решение на спора по дипломатически път. При присъединяване в последващо държавно управление ще отстояваме същата позиция, както до момента ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР