Лидерът на Да, България и съпредседател на дясната коалиция Демократична

...
Лидерът на Да, България и съпредседател на дясната коалиция Демократична
Коментари Харесай

Христо Иванов допусна коалиция с ГЕРБ, но без Борисов начело

Лидерът на " Да, България " и съпредседател на дясната коалиция " Демократична България " Христо Иванов не изключи възможна коалиция с ГЕРБ, само че единствено в случай че ръководителят ѝ Бойко Борисов се отдръпна от нея.

" Ние от самото определяне на " Демократична България " сме декларирали доста ясно, че централният проблем е моделът Борисов - Пеевски и не можем да приемем каквото и да е оставане на Борисов в каквато и да е политическа роля, освен премиерска ", съобщи в предаването " Панорама " на Българска национална телевизия някогашният правосъден министър от втория кабинет на ГЕРБ, който подаде оставка, поради отменяне на предложенията му за правосъдна промяна.

В същото време той разгласи за невъзможна коалиция с Българска социалистическа партия. " Имa тeми, зa кoитo cмe гoтoви дa рaзгoвaрямe c вcички, нo тoвa нe oзнaчaвa, чe cмe гoтoви дa влeзeм в eднo упрaвлeниe'', сподели ръководителят на " Да, България ". По думите на Иванов еднa oт тeзи тeми e cъдeбнaтa рeфoрмa, за която ще е належащо необятно болшинство.

" Властта от дълго време е схлупила очи. Въпросът е гражданската сила да може да се трансформира в нещо, което ще размени тази власт и това е процесът, който следва. Той е комплициран развой. Това ръководство е завършило, без значение дали си дава сметка за този факт ", съобщи Христо Иванов.

Според него има задоволително белези, че ръководството губи контакт и разговор с действителността. Борисов не смее да се появи на улиците на София. Това е изчерпало се ръководство, акцентира Иванов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР