Лидерът на Да, България Христо Иванов допусна, че не е

...
Лидерът на Да, България Христо Иванов допусна, че не е
Коментари Харесай

Христо Иванов намекна за предсрочни избори: Не съм врачка, н...

Лидерът на " Да, България " Христо Иванов позволи, че не е изключено да има предварителни парламентарни избори следващата година. " Не съм гадателка, само че това ми е чувството ", съобщи той в отчета си на Втората национална конференция на партията, като очерта какъв брой комплицирана е ръководещата коалиция, написа dir.bg.

" Ние сме дребните в тази коалиция, тя е доста комплицирана " - проучва Иванов четворната управническа формула. " Тя опонира на всички закони на естествената политическа логичност, като се изключи един - рецесия ", оправда сформирането й Христо Иванов.

И очерта предизвикването в идващите три години - да не позволен завръщането на статуквото.

" Който си мисли, че това може да се случи без Гешев, бърка. Докато този човек е основен прокурор, опцията в България да разделим самостоятелните проблеми от политическото посланичество, няма да сработи. Ние сме подготвени да водим разговор, само че да, Гешев би трябвало да си върви. И най-добре е да последва образеца на един по-умен човек от себе си - господин Цацаров ", прикани Иванов.

От ролята на кибици да се превърнем в дейни играчи в геополитиката, в НАТО и Европейски Съюз. В НАТО сме, хора, и то е при нас, да не сме кибици в геополитиката, прикани в отчета си водачът на партията.

На форума се чака Христо Иванов да бъде избран отново на поста, въпреки и хвърлил оставка, защото други кандидатура няма.

Обясни, че е приел номинацията, тъй като го схваща като " дотъкмяване на работата ". " И ще си я довърша ", даде обещание Христо Иванов.

" Приемам номинацията с признателност и със схващане, че ще си довърша работата ", сподели той пред участниците в конференцията, които се събраха обичайно в залата на столичен мол.

Христо Иванов си направи самооценка за неуспеха на " Да, България " на изборите и още веднъж пое отговорността.

" Последните две години бяха шокови за организацията. Загубихме онази доза контакт на която бяхме привикнали, вътрешен разговор. Организацията набъбна, организационният модел не можа да понесе това, и информационният модел също. И това докара до напрежение. Последната година беше шокова за България и за нас ", регистрира водачът в оставка.

" Подадох оставка, тъй като ние не можахме да реагираме на този извънреден пъзел или букет от провокации, които се изправиха пред нас ", установи той.

И продължи, че Демократична България е наложила своите тематики за централни на политическия терен, " само че не можахме да реагираме адекванто на появяването на новия политически състезател ", означи той във връзка с " Продължаваме промяната ". Не можахме да реагираме съответно на комбинацията президентски и парламентарни избори и отговорността за това е моя, тъй че, поех отговорност и я нося ", още веднъж заложи на самооценка Иванов.

" Трябва да се научим да бъдем огромни, ние сме привикнали да бъдем дребни ", обърна се към съпартийците водачът.

" Декомунизацията и лустрацията остават на дневен ред, демократичната общественост би трябвало да се разтвори и да интегрира българските турци и малцинства ", очерта той задачите. " Трябва да се противопоставим на модела на етническа капсулация ", добави Иванов и изрази неприятното си усещане, че в новата власт на високи постове няма назначени хора с турски имена.

Христо Иванов очерта мястото на " Да, България " в политическата координатна система.

" По оста дясно-ляво - дясно, такава е България. По оста либерално-консерватизъм - център. Център-дясно ", заключи Иванов.

" По оста Изток-Запад - Запад, да, само че от ден на ден вкъщи ", добави той за външната ориентировка.

Христо Иванов призна още за съществуващото напрежение в обединението, състояща се от три партии - " Демократична България ".

Той благодари на министрите на " Да, България ", а към правосъдната министърка Надежда Йорданова особено добави: " Както се споделя, цветя няма да правя подарък, тъй като е рисковано ", визирайки букета, с който я посрещна на първия Висш съдебен съвет основният прокурор Иван Гешев.

" Да погледнем по различен метод на нашия народен бранд. Какво е България? Шопската салата, Балкантурист, не споделям нищо неприятно, само че това са нещата, които ни карат да се гордеем или смущаваме. Нашият народен бранд би трябвало да носи вяра, да внушава упоритост, България би трябвало да стане другото име на вярата ", заръча на своите водачът на партията.

Законодателните цели на " Да, България " са измененията в закона за правосъдната власт, разделянето на КПКОНПИ и поправките в Конституцията.

След неговия регистриран отчет форумът бе закрит за медиите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР