Лидерът на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин публикува редица аудио съобщение

...
Лидерът на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин публикува редица аудио съобщение
Коментари Харесай

Пригожин обяви война на руското военно ръководство, тръгва на марш за справедливост

Лидерът на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин разгласява редица аудио известие в своя канал в Телеграм, посредством които афишира война на съветското военно управление. 

Пригожин съобщи, че ракета, изстреляна от страна на Русия, е умъртвила десетки негови бойци и ще търси да отмъсти на съветския хайлайф.

" Съветът на командирите на Вагнер взе решение: злото, което докара военното управление на тази страна би трябвало да бъде спряна. Тези, които през днешния ден унищожиха нашите момчета, които унищожиха живота на десетки, десетки хиляди съветски бойци ще бъдат осъдени. Призовавам ви - никой да не се съпротивлява ", сподели Пригожин.

Той също по този начин разгласява видео, в което се виждат вредите по лагер на " Вагнер " от съветската ракета.

" Всеки, който се съпротивлява, ще считаме за заплаха и ще ги унищожим мигновено, в това число всички контролно-пропускателни пунктове по пътя ни. И всичката авиация, която забележим над нас. Призовавам всички да останат спокойни, да не се подават на провокации и да останат вкъщи. Когато приключим това, което започнахме, ще се върнем на фронта да защитим родината ", сподели още водачът на " Вагнер ".

" Ние сме 25,000 бойци и ще забележим за какво този безпорядък се случва в страната. Всеки който желае може да се причисли към нас. Трябва да приключим с тази неразбория. Това  не е боен прелом, а марш за правдивост. Нашите дейности не пречат на военните сили по никакъв метод ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР