Лидерът на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин е заложил на това,

...
Лидерът на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин е заложил на това,
Коментари Харесай

ISW обяви защо Пригожин натисна спирачката на метежа към Москва

Лидерът на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин е заложил на това, че единственият метод да резервира компанията си като самостоятелна мощ, е да се опълчи на съветското министерство на защитата, само че е надценил вероятностите си. Това сочи ново изследване на Института за проучване на войната (ISW).
Прочетете още
Анализаторите означават, че Пригожин гледа на крайния период на Министерството на защитата 1 юли за формализиране на контрола над нередовните сили, в това число " Вагнер ", като екзистенциална опасност за неговото политическо (и евентуално лично) оцеляване, оповестява УНИАН.

Затова той решил да рискува да употребява силата си в опит да смени управлението на Министерството на защитата и да не загуби изцяло ЧВК " Вагнер ". Анализаторите на института признаха, че Пригожин е възнамерявал този протест, както се вижда от координацията и скоростта на придвижванията на " Вагнер ", само че ISW към момента не е удостоверила тази догадка.

Експертите на ISW означиха, че единствената същинска вяра на Пригожин за дълготраен триумф е да обезпечи дезертирането на Министерството на защитата, само че той не го направи.

„ Въстанието на Пригожин в допълнение подкопа базата му за поддръжка в ултранационалистическата общественост, съветското държавно управление и в самата ЧВК " Вагнер “, декларират специалистите.

Институтът признава, че Пригожин също е разгневил доста чиновници на " Вагнер " и ултранационалисти, симпатизиращи на тази ЧВК, като не е приключил опита за поход към Москва.

Освен това анализаторите означават, че съглашението, реализирано от Пригожин с Лукашенко и Кремъл, ще разстрои екипа на " Вагнер ", защото поставя завършек на напъните на водача на наемниците да ги защищити от министерството на защитата.

Военен протест на Пригожин

На 23 юни водачът на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че позициите на неговите наемници са били атакувани от съветски военни. Заради това той разгласи, че ще " спре " съветския министър на защитата Шойгу.

Следобед на 24 юни наемниците на ЧВК " Вагнер " доближиха региона на Москва. Въпреки това на 200 км от Москва Пригожин реши да разположи ескорт с военна техника. Това стана след договаряния с президента на Беларус Александър Лукашенко.

В резултат на това страните реализираха съглашения: на „ вагнеровците “ беше обезпечена сигурност, а Пригожин трябваше да отиде в Беларус. В същото време обвиняванията против Пригожин ще бъдат свалени и делото ще бъде закрито.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР