Лидерът на БСП заплаши, че служебния кабинет готвел вдигане на

...
Лидерът на БСП заплаши, че служебния кабинет готвел вдигане на
Коментари Харесай

Изумила се: Нинова не разбира, какво се е объркало за 20 дни, а те били оставили стабилни финанси

Лидерът на Българска социалистическа партия заплаши, че служебния кабинет готвел повдигане на налози и рязане на обществени разноски
Лидерът на социалистите Корнелия Нинова дефинира вчерашната конференция на служебния финансов министър като прекомерно изненадваща и опит да всява суматоха. По думите ѝ Росица Велкова създавала апокалиптични картини за свръхдефицит и даде детайлности „ от кухнята ”. Нинова разказа по какъв начин сегашният министър е от екипа на Асен Василев, ресорът ѝ бил бюджет и по какъв начин с нея считали всяка стотинка.

„ Тя е подписала този бюджет и ни е уверила, че той е реален и че се движи сред 3 и 4 % както за тази, по този начин и за идната година. Това катурване е прекомерно изненадващо, каква е разликата да си длъжностен министър. Какво се обърна за 20 дни, с цел да приказваме за колапс ”, сподели Нинова и акцентира, че са оставили „ постоянна и разрастваща се стопанска система на едно от челните места в Европа ”, цитира думите ѝ.

„ Оставихме 8,5 милиарда лв. в хазната, 1,5 милиарда - остатък. От гласуваните от Народното събрание 10 милиарда дълг са изтеглени 1,5 милиарда Тоест оставихме цялостен запас, остатък и малко теглен дълг ”, сподели Нинова.

„ Какво се случи с тези индикатори за четири седмици. Защо Национален статистически институт регистрира, че се срутва показателят за бизнес климата в България с близо 4%. Някой би трябвало да ни отговори от кое място измисли цифрата 11 милиарда недостиг ”, възкликна Корнелия Нинова.

Според социалистката първо - съзнателно се основава суматоха и страхове, което е извънредно неприятно за народа, който така и така е толкоз обезпокоен по какъв начин ще изкара зимата.

Второ - Нинова видя модела моделът Дянков Борисов. „ С тези внушения, които се вършат, стесняване на разноските, това припомня на това време ”. Трето - внушавали, че кабинетът „ Петков ” водел неразумна политика и четвърто – готвело се повдигане на налози.

„ Служебният кабинет да не се занимава с бюджета ”, сподели Нинова и увери, че той щял да бъде прекроен.

„ Откъде се появява изказванието за свръхдефицит. Не им ли е неловко, усилват директорските бордове на сдруженията. Няма логичност – няма морал. С обстоятелства и цифри ще оборваме, няма да се хвърля тиня върху нашата политика ”.

Нинова съобщи, че акцията им стартира на 3 септември в Бургас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР