Лидерът на БСП - София очерта алтернативата за страната ни

...
Лидерът на БСП - София очерта алтернативата за страната ни
Коментари Харесай

Калоян Паргов пред успели българи в Лондон: Промяната в България е неизбежна, вие сте нашият допълнителен потенциал

Лидерът на Българска социалистическа партия - София очерта алтернативата за страната ни в отчет по време на конференция, проведена от ”Милениум клуб България ”
Допълнителният капацитет на нацията са точно съумелите българи отвън рамките на родината ни. Имам поради стотиците хиляди добре образовани наши сънародници, които градят кариери в огромни компании по целия свят. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов пред участниците в конференцията " От комунизъм към капитализъм: Има ли завършек на прехода в Източна Европа? ", проведена от " Милениум клуб България " в Лондон. Форумът, който се организира в Oxford and Cambridge Club, беше част от акцията " Краят на прехода " на сдружението на младите българи в чужбина, родени след 1981 година, а в него присъединяване взе и принц Кирил Сакскобургготски. На конференцията Калоян Паргов изнесе отчет, в който направи обзор на политическото и икономическото положение на България по време на прехода и очерта алтернативата за страната ни. Освен това, на форума в Лондон той показа и философията на " Визия за България " на Българска социалистическа партия.

" Страната ни отчайващо се нуждае от смяна и това е напълно явен факт, съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София пред участниците в конференцията. - Промяната е неизбежна. Тя би трябвало да бъде решителна, задълбочена и виновна. Това е нашият дълг към идните генерации ".

Според Калоян Паргов, страната ни би трябвало да има ясни национални цели и цели, реализирани въз основата на публичен консенсус. " В последните 10 години най-големият проблем в България е неналичието на тактика, съобщи той. - Този проблем докара до рецесия в развиването на страната. Страната ни няма ясни стратегически цели, които да са подкрепени от обществото. Съответно няма по какъв начин да има и избрани цели за реализиране на тези цели. Последните стратегически цели, които сплотиха нацията и обществото бяха приемането ни в НАТО и Европейски Съюз. Разбира се, доколкото е допустимо да ги назовем " цели ". Защото приемането на България в НАТО и Европейски Съюз е по-скоро опция, инструмент за реализиране на цели ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София беше безапелационен, че България се нуждае от експертно държавно управление на националното единодушие, еднообразно отдалечено от всички партии, което да стартира мъчителните, само че нетърпящи отсрочване промени. " Бюджетният остатък в страната би трябвало да бъде ориентиран и изразходван с решение на Народното събрание, признато с квалифицирано болшинство от две трети в най-необходимите посоки, уточни той в отчета си. - Трябва да бъде извършена финансова и административна децентрализация. Да бъде осъществена коренна смяна във всяка система като по основни за обществото въпроси бъде въведено квалифицирано болшинство от две трети при взимане на решенията на Народното събрание. Трябва също по този начин да бъде позволена самостоятелната тъжба пред Конституционния съд ".

Калоян Паргов приказва и за неотложно осъществяване на цялостна административна промяна в институциите. " Незабавно би трябвало да стартира и поетапно да бъде сведен съставът на съществуващите административни институции, структури и чиновници на бюджетна прехрана, сподели той. - Освен осъществяването на цялостна административна промяна, би трябвало да бъдат закрити и преобразувани разрешителните лицензионни и регистрационни режими, както и да бъдат въведени правилата на безмълвното единодушие и на персоналната отговорност на длъжностните лица. Трябва да бъде извършена действителна правосъдна промяна и да бъдат въведени механизми и настоящ цивилен надзор над активността на Висшия правосъден съвет и над отчетността на административните ръководители в съдилищата и прокуратурата ".

Всички тематики и въпроси, по които ръководителят на столичните социалисти приказва на конференцията в Лондон намират място във " Визия за България ". Платформата, която Българска социалистическа партия създаде, към този момент се показва и разисква с жителите на разнообразни конгреси. " Нашата тактика за развиване на страната визира и укрепването и развиването на ролята и мястото на България в НАТО и Европейски Съюз. Засяга също по този начин въпросите за националната сигурност, за публичния ред и сигурността на жителите, както и защитата ", разяснява още Калоян Паргов.

Лидерът на столичните социалисти уточни, че на фона на всички тези изброени обстоятелства, сега най-голямата партия от ръководещата коалиция ГЕРБ постанова в страната мантрата за личната си безалтернативност, за най-малкото зло за страната. " На фона на неприемането на България в Шенген, където по думите на Цветан Цветанов тя трябваше да бъде призната още през 2010 година, на фона на непреставащия мониторинг върху правосъдната система в страната от страна на Брюксел, на фона на тоталния срив на задграничните вложения, на фона на банкрута на четвъртата по величина банка, на застрахователно сдружение и на цъкащи бомби във финансовия бранш, ГЕРБ няма по какъв начин да е най-малкото зло, безапелационен беше Калоян Паргов. - И надалеч не е без конкуренция. Предвид изредените обстоятелства, на процедура всяка допустима опция наподобява по-добра ".
--
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР