Лидерът на БСП - София и член на Изпълнителното бюро

...
Лидерът на БСП - София и член на Изпълнителното бюро
Коментари Харесай

Калоян Паргов подкрепи членството на Черна гора в ЕС

Лидерът на Българска социалистическа партия - София и член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Калоян Паргов предложения от името на Корнелия Нинова, Мило Джуканович, ръководител на Демократическата партия на социалистите в Черна гора, за присъединяване в плануваната среща на водачите на леви партии от Балканските страни в София при започване на 2018 година. 

Това стана по време на тридневно посещаване на водача на столичните социалисти в някогашната югославска република при започване на седмицата. Калоян Паргов и външнополитическият консултант Чавдар Минчев се срещнаха с Милутин Симович, заместник-министър ръководител по икономическите и финансовите въпроси и министър на земеделието на Черна гора, с Владан Вучелич, ръководител на Градската организация на Движение за права и свободи в Подгорица, с Тарзан Милошевич, политически шеф на Движение за права и свободи, и с кметовете на градовете Цетине - Саша Богданович и на Тиват - проф. Снежана Матиевич. 

" Поканата за присъединяване на Мило Джуканович в срещата на водачите на леви партии от Балканите в София, отправена от името на Корнелия Нинова, беше призната с огромно удовлетворение. Освен това, разяснява Калоян Паргов, обсъдихме желанието за осъществяване на двустранна среща сред водачите на двете партии Корнелия Нинова и Мило Джуканович, на която да се задълбочи съдействието сред Българска социалистическа партия и Демократическата партия на социалистите, както и да бъде подписан меморандум за съдействие. А на срещите с кметовете на Тиват и Цетине обсъдихме опциите за съдействие с кметове на общини от Българска социалистическа партия ". 

В диалозите си с Милутин Симович, Владан Вучелич и Тарзан Милошевич, от името на Българска социалистическа партия Калоян Паргов изрази поддръжка за евроатлантическата ориентировка на Черна гора в светлината на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и целите на това председателство, свързани със Западните Балкани. 

" Подчертах и поддръжката на Българска социалистическа партия за разширение на Европейски Съюз със страните от Западните Балкани при съблюдаване на правилото за отчитане на заслугите и напредъка на всяка една от тези страни, сподели още водачът на столичните социалисти. - В тази тенденция отбелязахме и водещата роля на Черна гора в преговорния развой (измежду всички страни от Западните Балкани) с Европейски Съюз при отворени към този момент 28 преговорни глави и 3 краткотрайно затворени. Беше уместно оценен и напредъкът на страната по пътя й към Европейски Съюз. Освен това показах поддръжка от името на Българска социалистическа партия за досегашното развиване на преговорния развой на Черна гора ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР