Лидерът на БСП се срещна с бесарабски българи, живеещи в

...
Лидерът на БСП се срещна с бесарабски българи, живеещи в
Коментари Харесай

Нинова връчи членски карти на бесарабски българи, основали организация на БСП в Молдова

 Лидерът на Българска социалистическа партия се срещна с бесарабски българи, живеещи в Молдова, основали партийна организация на Българска социалистическа партия в тамошния град Твърдица и им връчи членски карти.

На срещата участваха кметът на Твърдица Георгий Попов и ръководителят на културния център в града Георги Димов. Двамата са измежду осмината нови партийни членове.

акцентира, че българите в чужбина са извънредно значими и Българска социалистическа партия има съответни оферти и ограничения за тях.

“В платформата сме записали нова Стратегия за българите в чужбина, която да даде по-добро взаимодействие и да предизвиква присъединяване, и приноса на българите, живеещи в чужбина, в развиването на страната. ", акцентира водачът на левицата. Нинова разясни, че тази тактика би трябвало да подсигурява обществените и трудовите  права на българите в чужбина, да сложи акцент върху образованието и да запази българския дух и обичаи.

На гостите бяха подарени български книги за културния център в Твърдица. Те насочиха покана към Нинова за среща там, която тя одобри с признателност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР