Лидерът на БСП Корнелия пристигна в Кърджали, настоя България да

...
Лидерът на БСП Корнелия пристигна в Кърджали, настоя България да
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Сега е моментът да поставим въпроса за имотите на тракийските бежанци


Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия дойде в Кърджали, настоя България да сложи въпроса за обезщетенията за парцелите на тракийските бежанци в Турция, прикани за завършек на разделянето измежду народа и за обединяване на политиците, и разгласи, че партията е подготвена за изборите, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Тя акцентира, че реакцията на Турция, в случай че България сложи въпроса за обезщетенията за парцелите на тракийските бежанци, зависи от това по какъв начин нашата страна ще го показа на срещата във Варна на 26 март. Нинова напомни, че през 2008 година беше образувана взаимна работна група, само че тя не работи. „ От нас зависи дали поредно и изрично ще сложим този въпрос, и дали ще обновим разговора в тази работна група. Не може да се твърди, че от една среща казусът ще бъде решен. Но е хубаво да се постави начало на този двустранен диалог. Въпросът беше подложен и в резолюция на Европейска комисия през 2008 година като общ европейски и би трябвало да се върви към решение през годините. Затова в този момент е моментът страната ни да го сложи с задоволителна тежест точно по време на европредседателството ни “, акцентира тя.

В отговор на въпроса за какво тъкмо министър председателят Бойко Борисов посредничи за сдобряването сред Анкара и Европейски Съюз Нинова уточни, че той самичък се е нагърбил с тази роля, само че, за жалост, тя не дава резултат нито за Турция, нито за Европа, нито за България. Нинова заприказва за разделянето и от Кърджали прикани сътрудниците си политици да спрат това „ по всички линии “. „ Едни партии тук разделят хората по религия и език, други на такива с ГЕРБ или срещу ГЕРБ. Стигна се до различно честване на национални и християнски празници. Такова разделяне измежду народа ни е незапомнено в смесените региони, това се прави в партийна и в персонална полза с политически цели, само че това е убийствено за българския народ, задоволително разграничен по доста линии. Но тук съзнателно се насажда разделяне, което опълчва хората едни на други и сее експанзия и ненавист посред им “, разяснява Нинова. Тя се обърна към сътрудниците си политици и водачи, като акцентира, че има доста общи проблеми, които би трябвало да се вземат решение в страната и в Кърджалийския район. Според нея е належащо обединяване на политиците по огромните тематики на деня – „ народът е заседнал в беднотия, в неприятно качество на образованието и на опазването на здравето, липса на работа, а младежите отпътуват в чужбина, демографска злополука “, уточни тя и още веднъж прикани да се спре разделянето, тъй като то работи в интерес на партиите, само че е срещу народа. Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия е подготвена за избори, само че народът взема решение кой ще го ръководи.

„ Нестабилност в ръководещата коалиция, взаимни нападки сред патриотите, нападки на патриотите към ГЕРБ и назад, обвиняванията за корупция от Валери Симеонов към Николина Ангелкова, рецензиите на Волен Сидеров към Валери Симеонов, че не извършва програмата на Оперативна програма, скандал след скандал за корупция, за КТБ, за ЧЕЗ, това е ежедневна неустойчивост, неустановеност и непредсказуемост в ръководството. Позициите се сменят не за дни, а с часове, образците са доста, министри спорят по въпроси от стратегическа значимост за националната сигурност “, такава характерност на властта даде водачът на Българска социалистическа партия.

Запитана за абсурда към визитата на съветския патриарх и срещата му с българския президент тя изрази убеденост, че Румен Радев е дал отговор почтено на госта. Нинова дефинира изказването на патриарх Кирил като „ пресилено и неуместно за този миг “.

Българска социалистическа партия води независима политика в Народното събрание, не търси поддръжката на Движение за права и свободи, както преди и не се преценява с другите, тъй като разполага с 80 свои депутати, сподели тя. Нинова уточни, че синхронът сред ГЕРБ и Движение за права и свободи е явен – придвижването поддържа основни политики и законопроекти на ръководещата партия, властта раздава извънбюджетни милиони на общините на Движение за права и свободи. Според нея това изцяло изключва вероятността за нова коалиция с Движение за права и свободи след идващите избори.

В коментар за изборите в Русия тя съобщи, че Българска социалистическа партия почита вота на съветския народ и поздравява президента Владимир Путин с „ тази голяма победа “, като му пожелава триумф в задачата да бъде фактор в решаването на интернационалните въпроси, тъй като в света има доста напрежение и спорове. От „ Позитано “ към момента не са изпратили формален привет до Кремъл, само че през днешния ден следобяд текстът му се разисква в Кърджали. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР