Лидерът на БСП Корнелия Ниновазаяви пред журналисти в кулоарите на

...
Лидерът на БСП Корнелия Ниновазаяви пред журналисти в кулоарите на
Коментари Харесай

Нинова покани партиите на лидерска среща, Борисов прие

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание, че е сдържан оптимист за предстоящ кабинет. Тяинформира, че е изпратила публични писма за идната основна среща с предложения към съответните водачи на политическите обединения в 48-ото Народно заседание за на следващия ден от 11:00 взала " Изток ", съобщи Дарик.



" Разговарях с водачите на останалите парламентарно показани партии, поканих на среща и изпратих писма. Някои потвърдиха, други споделиха, че ще обсъдят в групите си ", заяви Нинова и уточни, че е разговаряла с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който е заявилучастието си в срещата.

По-късно и самият Борисов удостовери това в профила си във фейсбук: " Разговарях с госпожа Нинова за лидерска среща и заявих наличие. Не съм поставял условия. Решението на националното ни заседание е ясно - не можем да участваме или да подкрепим кабинет на Българска социалистическа партия. Смятам обаче, че е време за сериозен диалог сред водачите на партиите. Дължим почитание и отговорност пред гласоподавателите си ".



От " Продължаваме Промяната " обявиха, че няма да поддържат държавно управление с мандата на левицата.

Партията на Кирил Петков и Асен Василев щяла да поддържа националните цели от програмната си декларация, които съответстват с задачите на възможен нов постоянен кабинет, ако подобен бъде образуван от другите политически сили, се споделя още в позицията на групировката, публикувана още в сряда вечерта.



Лидерът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов, съобщи, че са получили покана от Българска социалистическа партия за лидерската среща на следващия ден и повтори декларираното тези дни, че няма да отидат, тъй като не виждат смисъл от нещо сходно, желаят двустранни диалози.Убедени са, че държавно управление с третия мандат няма да има. " Ние се виждаме всяка сряда и резултат от тези срещи няма ", уточни Костадинов и означи, че виждат някои цели, по които Българска социалистическа партия към този момент са почнали да приказват и които са сложени много по-рано от неговата групировка.

" Но има и други тематики, по които не срещаме поддръжка от левицата, още повече, че има нещо извънредно неприятно, което към този момент основава проблеми при диалозите ", добави депутатът и изясни, че това е обявата в задграничната преса за експорт на оръжие и нефт от България за Украйна предходната година.

Преди дни съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов съобщи, че чака нови избори. " Третият мандат наподобява като роман с безусловно предсказуем и предстоящ край, след всички опити на Радев да прави едно и също и да се получи най-после едно и също ", разяснява той третия мандат.

Единствено от Движение за права и свободи и„ Български напредък ” споделиха, че са склонни да договарят за държавно управление.

" Третият мандат не е жертван, в случай че има разговор ", сподели през днешния ден пред публицисти в парламентазаместник-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР