Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред bTV, че ако

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред bTV, че ако
Коментари Харесай

Нинова: Ако премиерът си е на мястото, ще освободи Караниколов

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи пред bTV, че " в случай че министър председателят си е на мястото, в този момент ще освободи Емил Караниколов, само че няма да го направи, тъй като му изпълнявал негови поръчки ".
Коментарът ѝ пристигна минути след изключителната конференция в Министерския съвет, на която министърът на стопанската система Караниколов разгласи, че договорите на военния цех " Емко " са напълно възобновени, откакто бяха замразени, с цел да се извършат инспекции в предприятието.
По думите на Нинова министър председателят Бойко Борисов " постоянно се е страхувал от напън и митинги ", като и този път това проличало след двумесечните митинги на чиновниците на " Емко ". Според нея точно Караниколов е отговорникът за целия проблем с военния цех и би трябвало да понесе отговорност.
Лидерът на Българска социалистическа партия сподели още, че ръководещите са отговорни за проваленото съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев. Тя акцентира, че всички участници в съвета са удостоверили присъединяване си като се изключи вицепремиера Екатерина Захариева.
" Като видяха, че няма кворум ръководещите споделиха да затворим въпрос за антикорупционния орган и той да се разиска в Народното събрание. Нито един от ръководещите не пожела да показа отчета на Захариева за антикорупционния орган, който беше доста логичен. Президентът им сподели и те дадоха отговор, че няма да го създадат ", добави Нинова.
Тя добави, че сегашното държавно управление не желае да се бори с корупцията. По думите ѝ политическата класа на прехода не желае да се бори с корупцията, защото тя прави корупцията ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР