Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че разговорите с ГЕРБ

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че разговорите с ГЕРБ
Коментари Харесай

Нинова: Разговорите с ГЕРБ бяха имитация

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че диалозите с ГЕРБ не са били договаряния, а реплика.


Според нея Бойко Борисов е желал да употребява Българска социалистическа партия по едно и също време като бухалка и като заслон. Като бухалка, с цел да сплаши ПП-ДБ, че, в случай че те не се съгласят да създадат дружно държавно управление, той ще се обърне към социалистите. „ Кирил Петков се върза на този номер. Борисов ни използваше като опасност с цел да притиска Политическа партия “, сподели Нинова по бТВ.

Според нея чашата е преляла през вчерашния ден. „ Ние поискахме недостиг от 4,5%, а не 3%, тъй като другояче ще се наложи да се режат обществени разноски. ГЕРБ се съгласяват, а час по-късно се съгласяват и с настояването на Има Такъв Народ за недостиг под 3%. Те ни употребяват за заслон, без нашите 23 гласа те не могат да сформират държавно управление. Искат да организират политика, която е нездравословна за българския народ “, сподели Нинова.

Тя акцентира, че никой не е давал гаранции, че ще поддържат държавно управление на ГЕРБ. „ Внушаваше се, че ние сме се договорили, че са се раздали министерски постове. Няма да се продадем за два поста “, сподели Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия счита, че позицията на Мария Габриел за оставката не била доста вярна, тъй като това би било директна политическа система, а у нас има разделяне на управляващите.

„ Гешев не би трябвало да оставя нещата по този начин. Като е споделил А, би трябвало да каже и Б. Да извади доказателства и да стартира каузи “, сподели още Нинова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР