Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че по отношение на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че по отношение на
Коментари Харесай

Нинова за дерогацията: Асен Василев надигра всички

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че във връзка с дерогацията се е случило това, което от ПП-ДБ са желали, съобщи БНР.

" Асен Василев надигра всички. Дерогацията ще отпадне от 1 март същински и всъщност ", сподели през днешния ден Нинова в Шумен, където дойде за районна среща на Българска социалистическа партия:

Вчера подкрепящите ръководството обединения се договориха дерогацията за импорт на съветски нефт да отпадне на два стадия - от 1 януари прекъсване на квотите за експорт, а от 1 март - дефинитивна анулация на дерогацията.Рафинерията „ Лукойл Нефтохим Бургас “ се разгласи срещу прекъсването на квотите за експорт на петролни артикули от 1 януари - съветската компания твърди, че това би довело до прекъсване на производството и би заплашило доставките на горива за българския пазар.

" Гледаме на този въпрос кардинално единствено от позиция на повишение на цените за българската стопанска система и повишение на цените за българските семейства. След като Европейската комисия позволи на България дерогация до края на 2024-а, за нас това е и европейска позиция, т.е. ние сме за оставане на дерогацията до тогава, докато ни позволи Европа, т.е. до края на 2024 година " - разяснява Нинова./БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР